001 -Family

Wij zijn boos!


Geplaatst op: 4 januari 2007
De afgelopen nieuwjaarsnacht is de Brandweer van Wilnis door een klein deel van de Wilnisse bevolking, met name de jeugd, ernstig op de proef gesteld.

Zoals elk jaar was op de kruising van de Pieter Joostenlaan en de Herenweg weer een vreugdevuur gemaakt. Omwonenden hadden de hulp van de brandweer ingeroepen. Zij deden dit omdat het vuur, aangewakkerd door de harde wind, te dicht bij de woningen kwam. Zogeheten ‘vliegvuur’ waaide de Herenweg over.

Normaal nemen wij - op afstand - een afwachtende houding in. Nu was dit niet mogelijk, gezien het gevaar. Daarom hebben wij direct tussen het vreugdevuur en de Herenweg een waterscherm geplaatst om zo het grootste gevaar voor de omgeving weg te nemen. Op deze manier dachten wij, dat daarna het vreugdevuur veilig kon voortduren.

Vanaf het begin echter dat wij bij het kruispunt arriveerden, werden wij gehinderd in ons werk omdat omstanders doelgericht met zwaar vuurwerk naar onze mensen gooiden. Hierdoor zijn twee brandweermensen licht gewond geraakt. Gelukkig niet meer dan ‘licht’ gewond, vooral dankzij onze beschermende kleding. Anders was het letsel beslist veel groter geweest.

Diverse keren hebben wij aan het publiek duidelijk gemaakt dat wij dit wangedrag niet konden accepteren. Toen dat geen effect had, hebben wij uiteindelijk besloten om het vreugdevuur te blussen, omdat wij niet langer in deze voor ons bijzonder onveilige omgeving wilden zijn.

Wat ons het meest dwars zit, is dat wij door een deel van de bevolking, die wij altijd dienen, zo zijn behandeld.

Overstroomt uw wijk; staat uw huis in brand; zit uw kat in de boom; wordt uw huis bedreigd door zware storm? Bij nacht en ontij kunt u ons bellen en wij komen u helpen. Deze dienstbaarheid is onvoorwaardelijk en dat zal altijd zo blijven!

Maar wat wij nooit zullen accepteren, is dat wij worden bekogeld door mensen uit ons eigen dorp, met het risico op ernstig lichamelijk letsel.

Uiteraard hebben wij bij de politie aangifte gedaan. Niet voor het houden van een vreugdevuur, maar wel voor het toebrengen van lichamelijk letsel.

Wij zijn echt heel boos en diep teleurgesteld in een deel van de jeugd van Wilnis.

Ook de mensen die niet gooien met vuurwerk maar het wel zien gebeuren, vragen wij om op te treden tegen dit belachelijke gedrag van anderen. De ouders van de jeugd van Wilnis roepen wij op ervoor te zorgen dat hun kinderen begrijpen dat wat er is gebeurd, absoluut niet kan.

Wij geloven in een dorpsgemeenschap die elkaar helpt als het nodig is.

Het bekogelen van hulpverleners mag nooit voorkomen en we hadden het zeker niet verwacht in een dorp als Wilnis. Wij rekenen erop dat dit een incident was, dat niet wordt herhaald.

De brandweer wenst u allen een gezond en veilig 2007.

Wij gaan ervan uit dat u dit ook de brandweermensen toewenst.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Brandweer De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wij zijn boos!

De afgelopen nieuwjaarsnacht is de Brandweer van Wilnis door een klein deel van de Wilnisse bevolking, met name de jeugd, ernstig op de proef gesteld. Zoals elk jaar was op de kruising van de Pieter Joostenlaan en de Herenweg weer een vreugdevuur gemaakt. Omwonenden hadden de hulp van de brandweer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: