001 -Family

Atelier de Kromme Mijdrecht biedt tal van nieuwe cursussen


Geplaatst op: 4 januari 2007
Mijdrecht - In de laatste serie cursussen van dit seizoen, die eind februari begint en tot juni zal duren, biedt Atelier de Kromme Mijdrecht maar liefst negenentwintig cursussen aan.

Naast de breed opgezette, traditionele cursussen op het gebied van tekenen en schilderen, zijn er ook specifieke workshops gepland op dat gebied. De meeste workshops omvatten, evenals de reguliere cursussen, tien lessen. In enkele gevallen wordt hiervan afgeweken. Naast tekenen en schilderen kan men bij het AKM nu ook terecht voor cursussen op het gebied van grafiek, sculptuur, mozaïek, kunstgeschiedenis en kleurenleer. Op www.AtelierdeKrommeMijdrecht.nl kunt u een inschrijfformulier downloaden, waarop alle individuele cursussen en workshops zijn aangegeven, alsmede de kosten.

Schilderen als Rembrandt
Op maandagmiddag kunt u leren hoe men in olieverf glacerend - in laagjes - kan schilderen. Een techniek die door Jan van Eyck werd ontwikkeld en waarin Rembrandt later excelleerde. Op maandagavond kunt u leren hoe de impressionisten tot hun sfeervolle werken kwamen.

Op dinsdagochtend zal er een workshop ‘Collages maken’ worden gegeven, waarbij men de collages kan gebruiken als ontwerp, maar ook als uiteindelijk werk, eventueel gecombineerd met andere teken- en schildertechnieken. Op de dinsdagmiddag wordt een workshop ‘Basistechnieken grafiek’ aangeboden, waarbij men leert monoprints te maken, maar ook droge naald etsen, hout- en linoleumsnedes. Op woensdagochtend zal er een workshop ‘Model en portrettekenen en –schilderen’ worden gegeven, gedeeltelijk naar foto en deels naar levend model. Deze workshop zal i.v.m. de hogere kosten - model en docent - voor € 55 acht lessen omvatten i.p.v. de gebruikelijke tien.

Nieuw is ook de workshop ‘Schilderen naar gekleed model’ voor gevorderden op woensdagavond. Er zal geen docent zijn, maar wel een model dat een lange stand zal aannemen, zodat men tijd heeft een aquarel of schilderij niet alleen op te zetten, maar ook te voltooien.

Beeldende en theoretische cursussen
Het AKM wil naast het tekenen en schilderen voor junioren ook een cursus ‘Boetseren’ op woensdagmiddag opzetten, nadat bleek dat hiernaar vraag bestond. Deze cursus zal € 55 voor 10 lessen kosten, inclusief de klei die door de docente zal worden verzorgd.

Een bijzondere workshop op de donderdagmorgen is ‘Kunstbeschouwing’. Er zullen in overleg kunstenaars of kunststromingen worden gekozen en besproken, wat zal worden gecombineerd met museumbezoek. De deelnemers dienen zelf voor een Museumkaart te zorgen. Op de donderdagmiddag wordt een voor het AKM nieuwe richting geïnitieerd met een cursus ‘Landschapsfotografie’. Buiten besprekingen van de theorie van compositie, belichting en van het gemaakte werk zal deze workshop zich vooral buiten, gewapend met camera, voltrekken. Nieuw op de donderdagavond is de workshop ‘Fijnschilderen’. Daarbij leert men om objecten bijna fotografisch weer te geven in een schilderij. Op de vrijdagochtend staat een workshop ‘Kleurbeleving en –toepassing’ gepland. Hoe ervaart men kleur, hoe beïnvloeden ze elkaar in de totale voorstelling en hoe laten ze zich mengen; dat soort zaken komt aan bod. Op de vrijdagmiddag vinden parallel zowel een beginnerscursus als een vervolgcursus voor beginners plaats.

Twee workshops die al in het tweede blok zijn gestart, maar waarop men zondermeer ook in het laatste blok nog kan instappen, zijn Sculptuur en Mozaïek. Op maandagochtend leert men te werken met keramisch of glasmozaïek. Deelnemers aan deze workshop moeten zich realiseren dat er kosten moeten worden gemaakt voor gereedschap en materiaal als onderplaat, lijm, glasmozaïek en voegsel. Dat geldt in mindere mate voor Sculptuur, dat zich in deze laatste drie maanden zal richten op het maken van beelden in papier-maché en met textiel en hars.

Inschrijving gestart
Wanneer u belangstelling heeft voor een van deze of voor een van de reguliere cursussen, kunt u een inschrijfformulier downloaden via de kalender-pagina op www.AtelierdeKrommeMijdrecht.nl of overdag afhalen in het atelier tijdens de lesuren. Om u in te schrijven of voor nadere informatie, kunt u contact opnemen met Netty van Lunteren, Watertuin 32, 3648 GC Wilnis, telefoon 0297 – 28 8887. Wanneer u er in bent geïnteresseerd om als model voor portret of als gekleed of naaktmodel op te treden, dan kunt u contact opnemen met Frank de Leeuw, telefoon 020 – 403 3288. De eerste lessen vinden in de laatste week van februari plaats.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atelier de Kromme Mijdrecht biedt tal van nieuwe cursussen

Mijdrecht - In de laatste serie cursussen van dit seizoen, die eind februari begint en tot juni zal duren, biedt Atelier de Kromme Mijdrecht maar liefst negenentwintig cursussen aan.Naast de breed opgezette, traditionele cursussen op het gebied van tekenen en schilderen, zijn er ook specifieke workshops gepland op dat gebied. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: