001 -Family

Sportverkiezing van het Jaar 2006


Geplaatst op: 4 januari 2007
Op 3 januari 2007 vond de Sportverkiezing van het Jaar plaats in sporthal ‘De Boei’ in Vinkeveen. Tijdens dit evenement zijn sporttalent, sportploeg, sportvrouw en sportman van het jaar 2006 verkozen. Naast deze verkiezing vonden er ook tal van andere activiteiten plaats.

Sporttalent
Sporttalent van het jaar is Henk Norel. Norel speelt bij de Spaanse club Badalona en heeft inmiddels 6 interlands op zijn naam staan. In het verleden was hij speler van Demon Astronauts en Jong Oranje.

Sportploeg
Turnsters Imara van der Linden en Esther de Vries zijn Sportploeg van het jaar geworden. Het feit dat de dames in het afgelopen jaar Nederlands Kampioen ACRO gymnastiek zijn geworden, was reden genoeg om hen te verkiezen.

Sportvrouw
In de categorie Sportvrouw van het jaar is voetbalster Anouk Hogendijk in de prijzen gevallen. Ze heeft in haar verleden 39 jeugdinterlands gespeeld. Inmiddels staan al 17 A-interlands als basisspeler op haar naam. In seizoen 2005 – 2006 werd zij Nederlands kampioen met V.V. Saestum uit Zeist.

Sportman
Michael Woerden is benoemd tot Sportman van 2006. Hij verwierf vorig jaar de 2e plaats bij de marathon van Leiden in 2:30:58, een clubrecord. Andere successen waren een eerste plaats in de Halve Marathon van Reykjavik, een eerste plaats in de Zilveren Turfloop (clubrecord met 52:21 min.) en verscheidene overwinningen bij de halve marathon Katwijk, Bosdijkloop, Vinkeveen en de Ringvaartloop Aalsmeer.

Andere activiteiten, waaronder Panna KO: poorten, dan scoren

Naast de verkiezing vonden er verschillende activiteiten plaats. Zo was het Panna Knock Out toernooi voor kinderen van 10 tot 16 jaar erg populair.

Verder gaven een aantal lokale sportaanbieders demonstraties. Volleybalvereniging Unitas, Mastwijk Tae-Kwon-Do en Jazzballet Nicole lieten de bezoekers kennis maken met hun eigen tak van sport. Voor informatie over het sportaanbod in De Ronde Venen konden de bezoekers terecht bij de ver-schillende informatiestands.

Foto´s Klik hier voor alle foto's van de uitreikingen.


Ook zijn de foto’s zijn te zien in het fotoalbum op www.sportinderondevenen.nl onder de titel “Sportverkiezing van het Jaar 2006”.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: 0297-online.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sportverkiezing van het Jaar 2006

Op 3 januari 2007 vond de Sportverkiezing van het Jaar plaats in sporthal ‘De Boei’ in Vinkeveen. Tijdens dit evenement zijn sporttalent, sportploeg, sportvrouw en sportman van het jaar 2006 verkozen. Naast deze verkiezing vonden er ook tal van andere activiteiten plaats. SporttalentSporttalent van het jaar is Henk Norel. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: