001 -Family

Bewogen jaar voor brandweer Uithoorn/Aalsmeer


Geplaatst op: 2 januari 2007
Uithoorn- 2006 Was voor de brandweer van Uithoorn een bewogen jaar waar het korps bijna ‘dagelijks’ te maken kreeg met de hulpverlening in de ruimste zin van het woord. Moest de brandweer in 2005 nog 169 keer de kazerne verlaten, in 2006 was dit aantal opgelopen tot maar liefst 235 uitrukken. Nog niet eerder heeft het korps zoveel uitrukken gehad.

Daarnaast heeft het korps een succesvol jaar geboekt met de wervingsactie voor nieuwe brandweerlieden. Het korps heeft zich trots kunnen uitbreiden met vier nieuwe brandweervrouwen en maar liefst één man. Natuurlijk is het korps altijd op zoek naar nieuwe krachten. Lijkt het u wat? kom gerust eens langs om kennis te maken.

De meest opzienbarende uitrukken voor het korps in 2006 waren: 23 mei de grote brand bij de firma Comhan Holland BV. Door snel ingrijpen van de brandweer bleef de brandschade aan het pand beperkt.

Op 22 juli moest de brandweer van Uithoorn de brandweer van Aalsmeer assisteren bij een uitslaande woningbrand. Aan de Pontweg in Aalsmeer stond een woonhuis in de brand. Gezamenlijk werd het vuur bestreden.

In Amstelveen aan de Noordammerweg, moest de brandweer op 11 juli een brand te lijf. Twintig voertuigen stonden op een sloopterrein in brand. Na ongeveer een uur blussen was de brand meester.

Op 22 september werd de brandweer gevraagd bij een waterongeval op de Westeinderplas in Aalsmeer, waar een persoon werd vermist. Een paar dagen later werd de drenkeling pas gevonden.

In de gemeente Uithoorn heeft op 23 augustus een grote brand gewoed in een loods aan de Wilhelminakade. De loods was tijdens de brand gedeeltelijk ingestort en er was sprake van vrijgekomen asbest. Enkele brandweerlieden zijn de gehele nacht in touw geweest om zorg te dragen voor de veiligheid van de medeburger.

Daarnaast waren er nog verkeersongevallen en assistentie aan politie en de ambulancedienst waar de brandweer de helpende hand heeft kunnen bieden. Maar ook de automatische brandmeldingen lieten het afgelopen jaar luid van zich horen. Gelukkig waren ze allemaal ‘loos alarm’.

Natuurlijk was dit maar een kleine greep uit alle 235 uitrukken van afgelopen jaar. Wij hopen u in ieder geval in 2007 niet tegen te komen en wensen iedereen een goed en vooral veilig 2007 toe.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bewogen jaar voor brandweer Uithoorn/Aalsmeer

Uithoorn- 2006 Was voor de brandweer van Uithoorn een bewogen jaar waar het korps bijna ‘dagelijks’ te maken kreeg met de hulpverlening in de ruimste zin van het woord. Moest de brandweer in 2005 nog 169 keer de kazerne verlaten, in 2006 was dit aantal opgelopen tot maar liefst 235 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: