De Vinken 1 kansloos tegen zeer sterk Albatros

Geplaatst op: 28 december 2006
Ondanks de enthousiaste steun van de F1 en de F2 - de teams van de Week - kon het vlaggenschip van De Vinken het koploper Albatros slechts een kwartier moeilijk maken.

Na een 4-4 tussenstand liep het zeer soepel spelende Albatros via een 6-11 ruststand uit naar een uiteindelijke 11-20 eindstand. Speel vrijuit Voor de wedstrijd sprak coach Dirk van der Vliet de Bouthoorn Tele-Training ploeg nog bemoedigend toe. Twee weken geleden hadden de ploegen elkaar ook al ontmoet en was het ondanks een 26-17 nederlaag een prima vertoning geweest. "Speel vrijuit, denk aan onze eerste helft destijds (9-10 bij rust) en probeer hun scorende mensen uit te schakelen met het gehele vak. Zonder echt achter te gaan verdedigen, want daar komt het publiek niet voor. We weten dat het een goede ploeg is, en alles ruim winnen, maar verkoop je huid zo duur mogelijk." De strijd na een kwartier gestreden De Vinken startte zoals opgedragen; voortvarend, vrijuit en met passie. Aanvoerder Arjan Kroon zette zijn ploeg op voorsprong. Dat was ook tevens de enige keer dat de ploeg uit Vinkeveen op voorsprong kwam. Zoals verwacht speelde Albatros een zeer snel spelletje. Iedereen was in beweging en men vond elkaar blindelings. De Vinken ging in het tempo mee en het eerste kwartier was dan ook van een hoog niveau. Het in grote getale opgekomen publiek genoot. Het spel ging op en neer en hoewel men wist dat De Vinken dat eigenlijk geen uur vol zou kunnen houden, steeg de hoop op een goed resultaat. Halverwege de eerste helft was de koek voor De Vinken echter op. De passing werd wat minder en er werd wat te gehaast gespeeld en geschoten. Binnen vijf minuten liep Albatros uit van 4-4 naar 4-7 en de tegenstand van de Vinken leek gebroken. Desondanks speelde het team naar haar kunnen en bood zo goed mogelijk tegenstand. Maar tegen een Albatros in deze vorm was geen kruid gewassen. Zeker niet omdat de schutters aan hun zijde, ondanks knap verdedigend werk, gewoon hun werk bleven doen. Uit alle hoeken en standen werd er gescoord. Dat resulteerde uiteindelijk in een 6-11 ruststand. Een kleine opleving Na rust hetzelfde beeld. Een hard werkend De Vinken en een slim, fraai spelend Albatros. Het publiek kreeg mooi korfbal voorgeschoten. Slechts bij 7-14 was er aan Vinkenzijde een kleine opleving. Twee afstandsschoten (Arjan en Pascal Kroon) zorgden voor 9-14. Toen vlak daarna ook hun topscoorder gewisseld werd, was er weer een sprankje hoop bij de Vinkeveners. En inderdaad; Albatros kwam steeds moeilijker tot scoren. Maar ook De Vinken kon het gat in de mand niet meer vinden. Een aantal minuten werd er door beide ploegen niet meer gescoord. De gasten uit Zwijndrecht waren de eerste die de ban braken. En zoals het spreekwoord luidt: Als er een schaap over de dam is,... Kortom, via 9-15, 9-16 en 9-17 werd het na een score van de thuisploeg (afstand Pascal Kroon) binnen drie minuten 10-19. Na de 10-20 was het Peter Kooijman die voor het mooiste doelpunt van de wedstrijd zorgde. Een onderschepte bal van Arjan Kroon werd vanuit het verdedigingsvak tot onder de korf in de handen bij Peter gegooid, die in één vloeiende beweging voor het laatste doelpunt zorgde: 11-20.

"Een duidelijke nederlaag, waar niks op te dingen valt." aldus coach Dirk van der Vliet. "We wisten dat het een zeer moeilijke middag zou worden, maar ik vind dat we het toch redelijk hebben gedaan. Ze zijn gewoon op alle fronten beter. Ze schieten beter, bewegen meer, vinden elkaar makkelijker, ogen atletischer, kortom: een terechte nederlaag. Die ene heer bijvoorbeeld, heeft voor de rust nog geen tien keer geschoten, maar hij scoort wel vijf keer. Dat is pure klasse. En hij was niet de enige." Door deze nederlaag staat De Vinken nog duidelijker op de laatste plaats. Aanstaande zaterdag wacht de zware uitwedstrijd tegen VEO uit Voorburg. Een stunt zou zeer welkom zijn in de strijd tegen degradatie.

Vinken 7-2

Ondanks de enthousiaste steun van de F1 en de F2 - de teams van de Week - kon het vlaggenschip van De Vinken het koploper Albatros slechts een kwartier moeilijk maken. Na een 4-4 tussenstand liep het zeer soepel spelende Albatros via een 6-11 ruststand uit naar een uiteindelijke 11-20 … Lees meer »