Atlantis 1 doorbreekt negatieve cyclus en wint!

Geplaatst op: 18 december 2006

Het eerste team moest aantreden in Bussum tegen DOC, een bekende van de competitie van het afgelopen jaar. Atlantis heeft toen al punten laten liggen en het eerste team was erop gebrand om deze keer met de volle winst terug te keren.

De wedstrijd ving aan om zeven uur, met voorafgaand een grondige voorbereiding voor het gehele team van Atlantis. DOC nam uit en startte de wedstrijd. De eerste goal echter viel aan de kant van Atlantis. Peter van der Wel opende de score met een stip, mee gekregen door Dorine Zijlstra. In de opvolgende minuten ging DOC erop en erover en zette de score op 3-1. Atlantis zette aan voor de duels aan wist gelijk te komen. Hierop ging de score gelijk op, maar voor rust had Atlantis via Chantal Poolman (1), Arjen Markus (2), Peter van der Wel (1) en Sjirk-Jan Zijlstra (1) de score op 5-7 weten te brengen. De scheidsrechter vloot af voor rust en beide ploegen gingen de kleedkamers in.

De coach van Atlantis, Hans Peters, benadrukte de ploeg vooral het goede spel van de eerste helft door te zetten. Het zou belangrijk zijn om in de tweede helft dezelfde energie en inzet te tonen en daardoor het verschil te maken. DOC liet al tekenen van vermoeidheid zien, daar moest gebruik van gemaakt worden, aldus de coach.

Vol nieuwe inzet en motivatie gingen de ploegen beginnen aan de tweede helft. Even wist DOC bijna langszij te komen. Gelukkig wist Atlantis de voorsprong vast te houden en zelfs nog uit te breiden naar 7-11. De speelklok gaf op dit moment aan dat er nog twintig minuten te spelen waren, en Atlantis moest nu zorgen dat de voorsprong gehandhaafd bleef. Via wederom Arjen Markus, Pim de Munter en Chantal Poolman is dit mogelijk gebleken. Op de juiste momenten waren hun schoten trefzuiver en wisten zij de ploeg in de race te houden. Aan het einde van de wedstrijd was de stand 10-13 geworden, waarbij de laatste twee goals voor DOC waren.

Atlantis vertrok met de gewonnen twee punten richting Mijdrecht om een geslaagd feest te houden in hun eigen kantine. Eerstvolgende wedstrijd is thuis in sporthal Phoenix aan de Hoofdweg in Mijdrecht, op 6 januari 200, tegen DTS. Komt u ook kijken hoe Atlantis in het nieuwe jaar een winnende trend in gaat zetten?

Het eerste team van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht heeft zaterdag 16 december met 10-13 gewonnen van DOC. Nadat het door Pimentel Fasteners gesponsorde team drie wedstrijden op rij had verloren, was de spanning voor de komende wedstrijd groot. Het eerste team moest aantreden in Bussum tegen DOC, een bekende van … Lees meer »