Atalante Dames 1 staan eerste

Geplaatst op: 13 december 2006
Vinkeveen – Vanavond stond de laatste inhaalwedstrijd van dames 1 op het programma. Afas-LEOS, de nummer zeven van de ranglijst, kwam op bezoek in Vinkeveen. Door blessures aan hun kant werd de wedstrijd in november afgezegd. Dames 1 baalde hier toen flink van en was van plan om alle punten dan ook in Vinkeveen te houden.

Met Mirjam van der Strate en invalster Laura Kuijl op de bank werd de eerste set zeer dramatisch gestart. In de pass werd fout op fout gemaakt en binnen korte tijd keken de Vinkeveense meiden tegen een 0-7 achterstand aan. Gelukkig werd toen eindelijk gescoord en kon Carin van Tellingen gaan serveren. Net als bijna alle andere wedstrijden ging dit weer super. Dames 1 kon de stand gelijk trekken en zo met een schone lei beginnen. Helaas bleef het team veel eigen fouten maken, waardoor er niet uitgelopen werd. De pass lag niet stabiel en dit veroorzaakte veel onrust. Lichtpuntje in de set was wel de gestolen bal van Marlieke Moen. Helaas wel fout, maar wel een zeer uniek moment. Op het eind van de set werd orde op zaken gesteld en met een nipte 25-23 was het eerste punt binnen.

De tweede set werd er beter gestart. De side-out werd gelijk gepakt en Carin van Tellingen kwam weer aan serve. De pass lag onder leiding van libero Jolanda Schockman erg goed deze set, waardoor spelverdeelster Nancy Schockman veelvuldig het midden kon opzoeken. Hier stonden Inge Versteeg en Marleen Sondermeijer hun werk meer dan goed te doen. Dames 1 kwam geen moment in de problemen en met 25-13 was deze set snel binnen. Door de twee behaalde punten stond dames 1 nu gelijk met koploper Keistad D3.

De derde set was het zaak de overwinning veilig te stellen. Mirjam van der Strate kwam in het veld voor Marlieke Moen en zij zorgde aan de buitenkant voor de nodige aanvalsdruk. Door een goede servicebeurt van Nancy Schockman was het nu Atalante dat met 7-0 voor kwam. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Aan het net werd Nancy vervangen door D3-speelster Laura Kuijl. Ondanks de zenuwen pakte ze dit prima op. Aanvoerster Irma Schouten liet haar waarde voor het team zien en zo was ook deze set een prooi voor de meiden van Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame (25-12).

De vierde set ging trainer/coach Johan van Westendorp wat uitproberen. Laura mocht blijven staan en libero Jolanda Schockman bleef aan de kant. Een driedubbele wijziging in het veld dus. Even had de Vinkeveense formatie moeite met LEOS, maar ze bleven steeds een paar puntjes voor staan. Op 19-17 kwam Nancy weer in het veld om de overwinning veilig te stellen. Met een goed scorende Marleen Sondermeijer aan het net, was de overwinning slechts een kwestie van tijd. De eer van de laatste bal was ook aan haar en zo waren met 25-18 de volle vijf punten weer binnen.

Door dit goede resultaat staat dames 1 nu bovenaan in de promotieklasse B, drie punten los van Keistad D3. Komende vrijdag wacht om 21.15 uur de laatste wedstrijd van 2006. Dan speelt de Verbruggen/Haaxman formatie tegen Wilhelmina D1 (10) uit Amersfoort. Bij weer een overwinning gaan de meiden als winterkampioen het nieuwe jaar in!

Vinkeveen – Vanavond stond de laatste inhaalwedstrijd van dames 1 op het programma. Afas-LEOS, de nummer zeven van de ranglijst, kwam op bezoek in Vinkeveen. Door blessures aan hun kant werd de wedstrijd in november afgezegd. Dames 1 baalde hier toen flink van en was van plan om alle punten … Lees meer »