Hertha pakt drie punten in lastige uitwedstrijd

Geplaatst op: 11 december 2006

De bezoekers uit Vinkeveen hadden vorige week in een vlakke wedstrijd thuis met 3-0 van PVC gewonnen (goals van V/d Meijs 2x en Maijer) en wist dat het zondag lastig kon worden tegen de gastheren uit Utrecht. Het kunstgrasveld waarop gespeeld diende te worden lag er goed bij, maar was altijd toch wennen voor de ploeg van Hans Bergsma.

Toch begonnen de Vinkeveners uitstekend aan de wedstrijd en met snel en precies veldspel werd de thuisploeg op de eigen helft gehouden. Dit resulteerde in enkele mogelijkheden voor Post, Aarsman, Landwaart en Van Breukelen. Echter, of de inzetten waren te slap of de doelman had een passend antwoord. Magreb kon hier nog niet veel tegenover stellen.

Na 25 minuten in de eerste helft kreeg Hertha een strafschop na een handsbal binnen het strafschopgebied. Van Breukelen faalde echter door de bal te zacht in te schieten en zag zijn inzet gekeerd door de handige doelman. Dit moment leek enigszins voor een ommekeer in de wedstrijd te zorgen. Zo kon Magreb iets meer in de wedstrijd komen en kwam het ook enkele malen tot het vijandelijke doel van Patrick Voorbij. Een corner na ruim een half uur spelen werd niet goed verwerkt door Hertha en de spits kon tussen twee man binnenkoppen voor de voorsprong van de thuisploeg: 1-0.

Deze goal was een tik voor Hertha, dat daarvoor dus duidelijk de betere ploeg was. Met Wessel Maijer voor de geblesseerde Pieter Liesveld probeerde Bergsma nog meer druk op de defensie van de tegenstander te leggen via gevaarlijke dribbels van Maijer. In de laatste tien minuten voor rust veranderde echter weinig aan het spelbeeld.

In de rust werd de Vinkeveense ploeg door haar trainer duidelijk gemaakt dat het echt feller in de duels moest zijn om niet met lege handen naar huis te gaan. Voetballend was er duidelijk meer kwaliteit aan Hertha-kant, maar zonder volledige inzet zou dit er niet uitkomen.

Ski Klesman werd na rust in de ploeg gebracht voor Peter Post en de bezoekers gingen volledig op de aanval spelen met een tweemansverdediging en een blok kort daarvoor, wat inhield dat er vijf of zes aanvallend ingestelde spelers in het veld stonden aan Hertha-zijde. Een ultra-aanvallende speelwijze, maar het was de enige mogelijkheid om iets te forceren en druk te blijven houden.

De arbiter had het zondag overigens niet gemakkelijk, maar wist de wedstrijd prima tot een eind te brengen. Hij had hier overigens nog wel een rode kaart voor nodig voor een verdediger van Magreb na natrappen richting V/d Meijs. Deze overtalsituatie kwam Hertha goed van pas, want nu ontstond er nog meer ruimte voor de bezoekers. Zo kreeg Hertha kans op kans via Erik Post, Landwaart, V/d Meijs en Maijer. Deze leverden echter geen doelpunt op. Aan de overkant was Magreb zelden nog echt gevaarlijk, maar de counter loerde voor Hertha en dus was het oppassen. Uit een corner wist Magreb bijna nogmaals te scoren, maar er werd op de doellijn gered.

Tien minuten voor tijd stond nog altijd de achterstand op het bord voor de bezoekers, maar dit zou niet lang meer duren toen Maijer voor een dribbel aanzette en twee man uitspeelde om de bal richting tweede paal te leggen. Bart v/d Meijs kon binnenschuiven voor de dikverdiende gelijkmaker: 1-1.

Hertha ging direct op zoek naar de voorsprong en deze kwam ook bijna via Landwaart, maar hij vond de keeper op zijn weg. Uiteindelijk werd kort voor het einde dan toch nog de winnende gemaakt door het keurkorps van Bergsma. Na een mooie aanval over links kwam de bal via Landwaart bij Maijer, die naar het vijandelijke doel snelde en onder de doelman door de winnende treffer binnen wist te prikken: 2-1.

Een uitermate belangrijke overwinning voor Hertha, met name omdat concurrenten BFC en Rivierwijkers beiden gelijkspeelde. Hierdoor komen de Vinkeveners op gelijke hoogte met BFC. Aanstaande zondag staat de topper tegen BFC op het programma.

Er zal om 14.00 uur worden afgetrapt in Vinkeveen.

In de moeilijke uitwedstrijd tegen het Utrechtse Magreb ’90 heeft SV Hertha drie belangrijke punten weten te pakken in de strijd om de kop van de ranglijst. Na een 1-0 achterstand bij rust werd in de laatste tien minuten de overwinning weggesleept. De bezoekers uit Vinkeveen hadden vorige week in … Lees meer »