Zwak Atalante verliest van Nederhorst H1

Geplaatst op: 11 december 2006
De heren van Atalante hebben afgelopen vrijdag een gevoelige nederlaag geleden. In sporthal De Boei waren de gasten uit Nederhorst Atlante met 1-3 de baas. Atalante ontbrak het aan aanvallend vermogen, m.a.w. aanvallend brachten de Vinkeveners te weinig deze avond. Hierdoor kon Nederhorst, dat een plaats hoger staat dan Atalante op de ranglijst, dit gat vergroten naar 5 punten.

Zonder de afwezige Tino, maar met de van een enkelblessure terugkomende Bas vd L. (geleend uit H2), begonnen de heren van Atalante veel te slap aan de wedstrijd. Johan van Westendorp was op de liberopositie gestald en Robert Hardeman kwam daardoor op de diagonaal te staan. Echter bleek dat het merendeel van de heren een collectieve offday gepland hadden. Weinig passes kwamen aan en ook aanvallend kwam er weinig uit. Er werden stomweg verkeerde keuzes gemaakt. Bij Nederhorst liep het wel en zij pakten punt voor punt. Nederhorst won de set terecht met 20-25.

In de 2de set kwam Duncan van Senten voor Erik Raket binnen de lijnen. Dit resulteerde in het begin van de 2de set voor een klein succes, want prompt werd er een kleine voorsprong gepakt. Lang kon Atalante er niet van genieten, want binnen korte tijd stonden de Vinkeveners alweer achter. Ook deze set werd winnend afgesloten door Nederhorst, 20-25.

De 3de set verliep echt dramatisch. Vanaf het begin liep Atalante achter Nederhorst aan. De gasten pakte een ruime voorsprong van 10 punten en wisten dit, ondanks een goede inhaalrace van Atalante, niet meer uit handen te geven. Met een 19-25 winst pakte zij de wedstrijd al. Atalante zou alleen voor de eer een set kunnen pakken en met deze gedachte begonnen zij ook aan de 4de set.

Met Duncan van Senten weer binnen de lijnen begon de 4de set eindelijk eens positief voor Atalante.

Via 8-4 en 14-10 behield Atalante continu een voorsprong. Telkens bleef het gaatje met Nederhorst een 4 á 5 punten. Met gevarieerde aanvallen en tactische plaatsballen werd Nederhorst bestreden de 4de set. Deze set wisten de mannen van Atalante uiteindelijk te winnen en konden zij de dramatische avond toch nog enigszins positief afsluiten met dat ene puntje wat ze aan de 4de set overhielden. De 25-21 eindstand was slechts voor de statistieken.

Atalante heeft nog één competitiewedstrijd voor de boeg en wel volgende week tegen Keistad H5 te Amersfoort. Wellicht wordt er op dinsdag 19 december nog thuis gespeeld tegen VCH voor de districtsbeker.

Bij het schrijven van dit verslag is nog niet bekend of deze wedstrijd ook daadwerkelijk plaatsvindt op 19 december a.s.

De heren van Atalante hebben afgelopen vrijdag een gevoelige nederlaag geleden. In sporthal De Boei waren de gasten uit Nederhorst Atlante met 1-3 de baas. Atalante ontbrak het aan aanvallend vermogen, m.a.w. aanvallend brachten de Vinkeveners te weinig deze avond. Hierdoor kon Nederhorst, dat een plaats hoger staat dan Atalante … Lees meer »