Atlantis laat wederom punten liggen

Geplaatst op: 4 december 2006

Atlantis, die deze competitie moeizaam uit de startblokken komt, had in drie wedstrijden nog maar twee winstpunten weten te pakken. Qua organisatie zit het spel wel goed in elkaar, echter het ontbreekt aan scorend vermogen. Met de wetenschap dat Fluks een lastige tegenstander zou worden, begon Atlantis gemotiveerd aan de wedstrijd. Echter, ook Fluks wilde aan hun winnende reeks gevolg geven, dus beide ploegen waren gebrand op winst.

In de eerste aanval begonnen Nadia Bachdim, Dorine Zijlstra, Arjen Markus en Peter van de Wel. In de verdediging startten Sandra Pronk, Lisanne van Doornik, Sjirk-Jan Zijlstra en Pim de Munter.

In een sfeervolle ambiance, waarbij de F-jes van Atlantis het team van de week waren, begon Atlantis voortvarend aan de wedstrijd. Al snel bleek dat door sterk verdedigen van beide kanten, het voor beide teams niet gemakkelijk zou worden om tot scoren te komen. Na twintig minuten spelen stond er pas een stand van 2-2 op het scorebord. Op pure wilskracht kwam Atlantis op 4-2 voor. Echter, ook Fluks wist zijn kansen te pakken en via 4-4 werd er bij rust een stand van 5-5 bereikt.

In de rust gaf Coach Hans Peters aan dat hij al een wissel toe wilde passen om het moeizaam scoren te doorbreken, zodat Atlantis de wedstrijd naar zich toe zou kunnen trekken. Jacco van Koeverden Brouwer kwam het veld in voor Pim de Munter.

De tweede helft leek zich net zo te ontwikkelen als de eerste helft. Halverwege de tweede helft verloor Atlantis de grip op de wedstrijd. In twee soepele aanvallen sloeg Fluks een gat van twee doelpunten, stand 6-8. Atlantis was niet meer in staat om dit verschil te dichten. Fluks liep zelfs uit naar 6-10. Aan het eind herpakte Atlantis zich weer, maar zij kwamen niet verder dan de eindstand van 7-10.

Volgende week treedt Atlantis aan tegen Oranje Nassau. Atlantis is erop gebrand om de reeks van verloren wedstrijden te doorbreken. Tegen Oranje Nassau werd in de oefenperiode gewonnen met 19-12, wat hoopgevend is voor een positief resultaat.

De wedstrijd vindt plaats in de hal van Oranje Nassau.

Het eerste team van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht verloor afgelopen zaterdag haar derde wedstrijd op rij. Het door Pimentel Fasteners gesponsorde team heeft in deze competitie nog maar één wedstrijd kunnen winnen. Deze zaterdag trad Atlantis aan tegen Fluks, de koploper die tot dan toe alles nog gewonnen had. Atlantis, … Lees meer »