Teleurstellend resultaat vlaggenschip Vinken

Geplaatst op: 4 december 2006
Na drie wedstrijden spelen in de zaal, staat Vinken 1 er niet al te best voor met twee punten uit drie wedstrijden. Er volgen gelukkig nog voldoende wedstrijden om het tij te keren. Zaterdag was een wedstrijd waarin Vinken volop kansen had om de strijd te winnen. De wedstrijd, die leek te bestaan uit het nemen van vrije ballen en strafworpen, werd helaas verloren met slechts 1 puntje verschil, 14-15.

Gelijkopgaande stand
Sagitta, een ploeg uit Ridderkerk, was de tegenstander van Vinken 1. Sagitta speelde nog nooit op dit niveau en ze stonden onderaan in de poule, dus dat beloofde veel goeds voor het Bouthoorn Tele Training team. De score werd al snel geopend door Sagitta, 0-1. De eerste aanval van De Vinken met Peter Koeleman, Arjan Kroon, Charita Hazeleger en Mariska Meulstee kon natuurlijk niet achterblijven en ze scoorden direct daaropvolgend. Het ging zo een beetje heen en weer van 1-1 naar 1-2, naar 2-2. Zes strafworpen in totaal in de eerste helft hielpen het scoringspercentage wel omhoog voor beide teams. Ook de tweede aanval van De Vinken met Peter Kooijman, Pascal Kroon, Helene Kroon en Suzanne de Wit, scoorden goed, met een paar prachtige doelpunten. De stand bleef de gehele eerste helft gelijk op gaan, tot de 7-8 russtand in het voordeel van Sagitta. In de russtand mocht het jeugdteam van de week; De Vinken D3 schieten op de korf dat heel veel doelpunten opleverde.

En nog meer vrije ballen en strafworpen
Ook in de tweede helft vlogen de vrije ballen en de strafworpen om je oren waardoor het spel vaak stil kwam te liggen. Gelukkig ging de stand ook gelijk op. Heel even leek Vinken, gesponsord door Bouthoorn Tele Training, een gat te kunnen slaan doordat ze voor het eerst met twee punten verschil voor kwam te staan, 12-10. Helaas was dat maar van korte duur. Sagitta kwam terug tot een 12-12 stand. Vinken knokte zo hard ze kon, maar het mocht niet baten. Met nog drie minuten spelen scoorde Pascal Kroon 14-13, wat een mooie eindstand was geweest. Ware het niet dat Sagitta nog niet opgaf. Ze kwam terug tot 14-14 met, hoe kan het anders, een strafworp. En in de laatste minuut werd er nog 14-15 van gemaakt. Een teleurstellende uitslag van een wedstrijd die meer in zich had.

Na drie wedstrijden spelen in de zaal, staat Vinken 1 er niet al te best voor met twee punten uit drie wedstrijden. Er volgen gelukkig nog voldoende wedstrijden om het tij te keren. Zaterdag was een wedstrijd waarin Vinken volop kansen had om de strijd te winnen. De wedstrijd, die … Lees meer »