Dames 1 V.V. Atalante pakt vier punten in Amsterdam

Geplaatst op: 27 november 2006
Amsterdam - Afgelopen zaterdagmiddag heeft dames 1 van Atalante weer een zege geboekt. Deze keer in Amsterdam, tegen het tweede damesteam van Vicksburg Amsterdam.

Het Atalante damesteam kwam niet goed uit de startblokken. Ze hadden wat opstartproblemen. Aanvallend kwamen de dames er niet goed door. Verder werden relatief makkelijke ballen die over het net kwamen, niet lekker verdedigd of zelfs helemaal niet. Toch werd het aan het eind van de eerste set nog spannend. Helaas door eigen fouten hebben ze deze set verloren met 25 – 23.

De tweede set ging een stuk beter. Ze hadden al snel een voorsprong van 10 punten door een super opslagserie van Carin van Tellingen. Hierdoor kon Atalante op haar gemak alles neerzetten en regelen. Het blok stond goed, waardoor Jolanda Schockman de ballen goed kon brengen. De set-ups lagen mooi langs het net en de dames hebben het goed kunnen afmaken. Halverwege de set werd er een wissel ingezet, Inge Versteeg, om voor in het veld wat meer kracht te geven. Door deze wissel kwamen er meer scoringskansen. De stand van de tweede set 25-17 liet wel zien dat ze er veel zin in hadden en dat het nog een mooie wedstrijd kon worden.

Het damesteam had nu de smaak te pakken en ging er helemaal voor om de derde set ook te winnen. Ze begonnen weer goed. Net als in de tweede set had Atalante D1 weer snel een voorsprong opgebouwd. Ze konden zich af en toe een foutje permitteren. Aan het eind van de set kwam Laura Kuijl uit dames 3 binnen de lijnen in de plaats van spelverdeelster Nancy Schockman. Deze set werd ook met 25 – 17 gewonnen.

De laatste set werd een kopie van de derde set. Door wat dubieuze beslissingen van de scheidsrechter, raakte de tegenstander uit hun goede doen. Evenals in de derde set kreeg Laura Kuijl speeltijd in deze set. De 4e set werd uiteindelijk makkelijk gewonnen door de Vinkeveense dames. Setstand 25 – 19.

Door de 3-1 winst doen de Verbruggen/Haaxman dames wederom goede zaken. Helaas is dit nog niet terug te zien in de stand, omdat zij twee wedstrijden minder gespeeld hebben. Dinsdag 28 november kan daar eindelijk verandering in komen. Om 19.45 uur spelen de dames in de Boei dan de eerste inhaalwedstrijd tegen Smashing ’72.

Amsterdam - Afgelopen zaterdagmiddag heeft dames 1 van Atalante weer een zege geboekt. Deze keer in Amsterdam, tegen het tweede damesteam van Vicksburg Amsterdam. Het Atalante damesteam kwam niet goed uit de startblokken. Ze hadden wat opstartproblemen. Aanvallend kwamen de dames er niet goed door. Verder werden relatief makkelijke ballen … Lees meer »