Atlantis onderuit tegen Rapid Kleinhout

Geplaatst op: 27 november 2006
Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van Atlantis een moeizaam, spannend en kansrijk duel tegen Rapid Kleinhout uit Haarlem. De Haarlemmers kwamen al vroeg op voorsprong, Atlantis drong steeds aan en wist nog gelijk te komen tot 10-10. In de slotfase konden de Mijdrechtenaren de wedstrijd echter niet naar zich toe trekken en werd verloren met 11-12.

Het door Pimentel Fasteners bv gesponsorde team van Atlantis startte ongeconcentreerd, rommelig en slordig. Binnen no time stonden zij met 2-0 achter. Pas na zeven minuten wist Atlantis via een vrije bal iets terug te doen, 2-1. De ploeg kwam beter in de wedstrijd en via treffers van Pim de Munter (2x) en Dorien Zijlstra stond na een kwartier een 5-4 stand op het bord.

De eerste helft liep Atlantis echter steeds achter de feiten aan. De ploeg mocht hiervoor de hand in eigen boezem steken, want opgelegde kansen werden jammerlijk genoeg niet afgerond. Na dertig minuten stond een 8-6 score voor de ploeg uit Haarlem op het scorebord. Sjirk-Jan Zijlstra en Peter van der Wel wisten het mandje nog te vinden. In de rust hamerde coach Hans Peters erop dat de ploeg de juiste kansen moest pakken en vooral simpel moest blijven spelen. Na rust breidde Rapid Kleinhout de voorsprong echter direct uit naar 9-6. Na zo’n tien minuten spelen kwam Jacco van Koeverden Brouwer in het veld voor Arjen Markus.

Met een fraaie vrije bal bracht hij Atlantis weer op 9-7. Het antwoord van Rapid Kleinhout kwam echter direct daarna. Een schot van de zijkant van de korf betekende 10-7. De Haarlemmers werden echter slordig en Atlantis pakte dit op om de wedstrijd te laten kantelen. Sandra Pronk bracht Atlantis weer op twee, waarna Jacco van Koeverden Brouwer en Peter van der Wel de ploeg langszij brachten. Met deze stand lag de wedstrijd weer helemaal open. Maar waar de Mijdrechtenaren hadden moeten doordrukken, wist Rapid Kleinhout direct de 11-10 aan te tekenen. Kort daarop volgde ook de 12-10. In de laatste spannende minuten bracht Peter van der Wel met een doorloop de spanning nog even terug, maar de scheidsrechter blies kort daarna zijn laatste fluitsignaal voor deze wedstrijd.

Het door Pimentel Fasteners gesponsorde Atlantis 1 speelt redelijk gevarieerd korfbal, verdedigt goed, maar is nog niet scherp genoeg in de afronding. Komende zaterdag komt Fluks naar de Phoenix in Mijdrecht. De ploeg zal er dan weer alles aan doen om de scherpte te herpakken. Hopelijk bent u dan ook weer van de partij! De wedstrijd start om16.50 uur.

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van Atlantis een moeizaam, spannend en kansrijk duel tegen Rapid Kleinhout uit Haarlem. De Haarlemmers kwamen al vroeg op voorsprong, Atlantis drong steeds aan en wist nog gelijk te komen tot 10-10. In de slotfase konden de Mijdrechtenaren de wedstrijd echter niet naar zich … Lees meer »