Gehandicapt Atalante pakt 2 punten tegen Nederhorst H2

Geplaatst op: 25 november 2006
Een zwaar gehandicapt eerste herenteam van Atalante ging vrijdag 24-11 op bezoek in Nederhorst waar het 2de team, van de gelijknamige plaats, de gastheren waren.

In deze 8ste wedstrijd van het seizoen was Atalante niet de mindere, maar door veel persoonlijke fouten maakten de Vinkeveners het zichzelf onnodig lastig. Na een 2-0 achterstand werden de 3de en 4de set alsnog ruim gewonnen. In de 5de set stonden de Vinkeveners voor, maar ontbrak het afmaken. Net als in de voorgaande wedstrijd konden er maar 2 punten toegevoegd worden.

In deze wedstrijd ontbraken Lex Beijer vanwege een blessure en Erik Raket had andere verplichtingen. Tino van ‘t Hoenderdaal en Duncan van Senten gingen nog herstellende van blessures mee en spelverdeler Frans Roos melde zich verkouden aan het vertrek. Gelukkig was speler Rick de Groot (H2) bereid gevonden mee te gaan, zodat de heren vertrokken met 7 mensen. Kortom met een flinke ziekenboeg c.q. blessureboeg werd het 2de team van Nederhorst bestreden. Atalante begon zenuwachtig aan de wedstrijd en al snel bleek dat de concentratie ver te zoeken was. Passes kwamen niet bij Frans Roos en aanvallend was wat er te zien was, zeer teleurstellend. De Vinkeveners keken al snel tegen een grote achterstand aan, en bij een 19-10 stand nam aanvoerder Robert Hardeman zijn 2de time-out. Atalante gaf de stand een iets beter aanzien, maar moest wel zijn meerdere bekennen in de gastheren, 25-16.

In de 2de set kwam Duncan van Senten binnen de lijnen voor Rick de Groot. In deze set kon Atalante zich optrekken aan de tegenstander. Aanvallend ging het langzamerhand ook beter lopen. De set ging gelijk op, maar toch was het weer Nederhorst wat zich gelukkig wist te prijzen met de 2de set. Het verschil was kleiner en het vertrouwen kwam langzaam maar zeker terug bij Atalante. Nederhorst pakte de 2de set met 25-22.

In de 3de set liet Atalante eindelijk een beetje zien waarom men op de 4de plaats staat in de competitie. Er werd gevochten voor elke bal. Misschien was het niet het mooiste volleybal, maar spannend was het wel. Atalante was zeer gedreven en wist in deze set continue een voorsprong te behouden. Deze 3de set werd dan ook gewonnen met 21-25. De 4de set ging van start met dezelfde mensen. Atalante was los en zo langzamerhand knakte er ook iets bij Nederhorst. Nederhorst, dat men een aantal oude rotten speelde, ging langzamerhand stuk. De oude rotten hadden moeite met het tempo van Atalante. Bij Atalante ging het steeds makkelijker en zij scoorden er lustig op los. De 4de set werd dan ook ruim gewonnen mede doordat de aanval goed liep en ook blokkerend stonden de heren hun mannetje. Taken werden goed uitgevoerd en met een 15-25 eindstand was een 2-2 stand bereikt. Nu is het zo dat een team wat 2-0 achter staat, de stand naar 2-2 weet te tillen zij in de winning-mood zijn. In veel gevallen pakt dat team dan ook de 5de set. Helaas niet voor Atalante wat nog wel een 0-3 voorsprong pakte en met 7-8 als eerste de 8 punten bereikte, dit betekent veldwissel, maar wist dit uiteindelijk niet door te drukken. Nederhorst kwam met een laatste krachtinspanning terug in de wedstrijd. Atalante mocht bij een 13-12 achterstand serveren, maar serveerde uit. Daarmee werd het 14-12 en de daarop volgende aanval van Atalante werd goed verwerkt door Nederhorst. Zij wisten het wel af te maken waardoor zij de 5de set pakten met 15-12.

Op vrijdag 8 december komt het eerste herenteam van Nederhorst op bezoek in Vinkeveen. Volgende week worst er niet gespeeld i.v.m. het Sinterklaasweekeinde. Dit geeft de mannen voldoende tijd om te herstellen en alle kwalen zien kwijt te raken om zodoende de laatste thuiswedstrijd van 2006 in winst om te zetten. Deze wedstrijd kent een aanvangstijd van 19:30 uur. Plaats van handeling is sporthal De Boei te Vinkeveen. Voor meer informatie over volleybalvereniging Atalante kijkt u op: www.vv-atalante.nl

Een zwaar gehandicapt eerste herenteam van Atalante ging vrijdag 24-11 op bezoek in Nederhorst waar het 2de team, van de gelijknamige plaats, de gastheren waren. In deze 8ste wedstrijd van het seizoen was Atalante niet de mindere, maar door veel persoonlijke fouten maakten de Vinkeveners het zichzelf onnodig lastig. Na … Lees meer »