Atlantis 2 wint netjes bij Pernix 5 uit

Geplaatst op: 20 november 2006

Vol goede moed gingen de spelers van Atlantis 2 het veld in. Pernix 5 was de tegenstander. Aan het begin van de wedstrijd wisten het door BOS containers gesponsorde Atlantisteam niet precies van ze kon verwachten. Al snel bleek, dat de tegenpartij meer oudere mensen in het team had. Zou dat ook meer overwicht betekenen? Uiteindelijk maakte het voor Atlantis 2 niet uit. Deze ploeg beschikte over meer loopvermogen.

Atlantis 2 begon de wedstrijd tegen Pernix in de volgende opstelling: Barry van der Waa, Auke van der Zijden, Chantal Poolman en Eline Laaper in de aanval; en Jelmer Steen, Mark Goverse, Mirjam Gortenmulder en Sandra Gortenmulder in het verdedigende vak. Aan het begin van de wedstrijd ging het er flink aan toe. Pernix kwam op een 1-0 voorsprong, dankzij een strafworp. Eline Laaper maakte met een mooi afstandsschot 1-1. Beide ploegen speelde fanatiek en in de eerste helft werd er door zowel Atlantis als Pernix regelmatig gescoord. De stand ging gelijk op, en Atlantis ging de rust in met een kleine voorsprong, 6-7.

Na de rust kwam Atlantis scherp de kleedkamer uit. In vorige wedstrijden was dit soms nog een probleem. Vandaag waren de messen scherp geslepen. Auke van der Zijden maakte een mooie omdraaibal. Dat resulteerde in een 6-8 voorsprong. Door een aantal mooie kansen van Atlantis scoorde Jelmer Steen van afstand. Atlantis liep in de loop van de tweede helft van de wedstrijd uit naar een 6-10 voorsprong. Door een aantal vreemde beslissingen van de scheidsrechter kwam de spanning terug in de wedstrijd, Pernix behaalde nog enkele punten en de stand kwam op 11-12. Beide ploegen scoorden nog een paar keer. Ook werd er in de laatste paar minuten nog gewisseld: Sandra Gortenmulder en Mirjam Gortenmulder maakten plaats voor Wilma Kranenburg en Inge van Moort. Auke van der Zijden werd gewisseld voor Bas Bogaard die nog een mooie omdraai bal mocht scoren. Dit was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd. Dit resulteerde in een overwinning van 14-16 voor Atlantis.

Het publiek dat was meegereisd, bedankt voor het aanmoedigen. Verder Alex van Senten ook bedankt voor het reserve zitten. De punten werden deze wedstrijd gemaakt door: Jelmer Steen (4), Mark Goverse (4), Chantal Poolman (3), Auke van der Zijden (2), Eline Laaper (1), Mirjam Gortenmulder (1) en Bas Bogaard (1).

Het tweede team van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht wist zaterdagavond 11 november nog laat te winnen in een uitwedstrijd. Atlantis 2 moest om 19:45 spelen in Leiden, maar doordat de wedstrijd ervoor een kwartier uitliep, startte de wedstrijd later dan gepland. Vol goede moed gingen de spelers van Atlantis 2 … Lees meer »