De Vinken laat punten liggen in Moordrecht

Geplaatst op: 20 november 2006

Eerste helft
Hoewel IJsselvogels direct in de eerste minuut de korf wist te vinden, maakte de Vinkenaanval met Arjan Kroon, Peter Koeleman, Charita Hazeleger en Mariska Meulstee vrij snel de gelijkmaker. Het andere vak met Pascal Kroon, Peter Kooyman, Susanne de Wit en Helene Kroon bouwde de gelijke stand uit naar een 1-4 voorsprong. Dit gaatje werd binnen twee minuten door de thuisploeg bijna geheel gedicht. IJsselvogels bleef op één punt steken. Hoewel De Vinken matig speelde en veel plaatsfouten maakte, gingen de volgelingen van Dirk van der Vliet wel met een 6-7 voorsprong de rust in.

Tweede helft
In de tweede helft startten de Vinkeveners prima. De bezoekers liepen opnieuw uit naar een driepunten voorsprong: 6-9. De tegenstanders waren overigens geenszins van plan het hierbij te laten zitten. Langzaam maar zeker kwam de thuisploeg terug. En mede door slordig spel van De Vinken ging IJsselvogels erop en erover: 12-10 tussenstand. Een paar minuten voor tijd zette coach Dirk van der Vliet nog wel kanonnier Maarten Verbeek in voor Peter Kooijman. Meer dan een strafworp leverde het de Bouthoornformatie niet op. In de laatste minuut stelde de thuisploeg de overwinning helemaal zeker door van afstand en vanaf de stip nog twee maal te scoren. Met een eindstand van 14-11 moesten De Vinken zonder punten terug naar Vinkeveen.

De doelpunten van De Vinken kwamen van Arjan Kroon en Susanne de Wit (beide drie maal), Mariska Meulstee (2x), Pascal Kroon, Charita Hazeleger en Helene Kroon (ieder twee maal).

Komende zaterdag speelt De Vinken opnieuw een uitwedstrijd. Om 14.20 uur treedt men in Sliedrecht aan tegen Merwede.

Het vlaggenschip van De Vinken heeft afgelopen zaterdag niet kunnen winnen van IJsselvogels uit Moordrecht. De Bouthoornformatie had bijna de hele wedstrijd een voorsprong, maar tegen het einde van de wedstrijd bleven de doelpunten uit voor de Teletrainingequipe. Eerste helftHoewel IJsselvogels direct in de eerste minuut de korf wist … Lees meer »