Atalante heren laten winst door vingers glippen

Geplaatst op: 20 november 2006
De heren van het door Mulder transport gesponsorde eerste herenteam ontvingen afgelopen vrijdag koploper AGAVS in sporthal de Boei. De eerste set was Atalante niet bij de les en werd het afgetroefd door AGAVS. Daarna lieten de Vinkeveners zien dat het kan spoken in Vinkeveen. De 2de en 3de set werden vervolgens gepakt en ook de 4de set lag binnen handbereik. Maar de eindsprint van AGAVS was er eentje die er mocht zijn. Waar in veel gevallen Atalante aan het langste eind trekt, was het nu de beurt aan de gasten. De daardoor te moeten spelen 5de set was een prooi voor de gasten die zegevierden met 2-3.

In een goed met toeschouwers gevulde Boei begon Atalante aan de wedstrijd. Met Tino en Duncan op de bank werd geprobeerd de koploper van de competitie punten af te nemen. Tijdens het inslaan bleek de tegenstander over veel slagkracht te beschikken. Maar natuurlijk gelden de wetten van het volleybal ook dat e.e.a. er dan ook in de wedstrijd uit moet komen. Dat was in sommige situaties het geval. Atalante had hier geen directe grip op waardoor AGAVS Atalante met mooie combinaties achter zich liet en makkelijk weg liep na 10 punten. Een time-out bij 20-14, aangevraagd door Atalante, bracht niet de ommekeer in de wedstrijd. AGAVS pakte de set dan ook met 16-25.

In het tweede bedrijf kon Atalante langer bijblijven bij de gasten. Toch was het Atalante dat bij 10-12 de mannen even bij elkaar riep voor de 1ste time-out van de 2de set. De puntjes werden even op de i gezet. Bij een tussenstand van 15-18 volgde de 2de time-out aan Atalantekant. Nu moest het gebeuren was de simpele opmerking. En het gebeurde. Mede doordat het thuispubliek er nog eens extra achter ging staan, verkleinde Atalante langzaam maar zeker de achterstand. Bij een 22-21 tussenstand nam AGAVS en time-out. Dit bracht Atalante niet van slag. Integendeel, het bracht setwinst, 25-23.

De 3de set was voor Lex Beijer een bijzonder zure. Hij kreeg last van zijn bovenbeen en moest zich laten vervangen door Tino. Tino kwam op de plek van Lex te staan, namelijk het midden. Hij deed dit goed waardoor Atalante gesterkt door setwinst van de 2de set goed doorging. De 2de set werd ook gewonnen een groter verschil dat de 2de set, namelijk 25-21.

Nu stond Atalante er goed voor en de frustratie aan Soesterberg kant was duidelijk hoorbaar. Maar een compliment aan de gasten is op zijn plaats, want zo’n sportieve tegenstander was er nog niet op bezoek geweest dit seizoen. Atalante begon relaxed aan set nr. 4. Deze liep vanaf het begin lekker en bij een 12-7 voorsprong dook AGAVS in een time-out. Atalante stond 5 punten voor en had niks te vrezen. Bij een 19-14 voorsprong nam AGAVS hun 2de en laatste time-out. Atalante werd gewaarschuwd niet te laks te zijn en geconcentreerd de set uit te spelen. Echter, Tino gleed bij een actie weg en overstrekte zijn knie. De met een lichte schouderblessure aan de kant staande Duncan moest alsnog uit zijn trainingspak om in te vallen. De wedstrijd kantelde en bij 21-20 namen de Vinkeveners hun eerste time-out. De ruime voorsprong was teniet gedaan door de gasten en bedroeg nu nog maar 1 punt. Het zag er naar uit dat Atalante alsnog de set ging pakken, maar de gasten waren net iets effectiever. Zij wonnen de set met 24-26.

Dit betekende een 5-setter deze avond. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd en Atalante had voor een stunt kunnen zorgen door AGAVS hun eerste nederlaag toe te dienen. Het was zo close in de 4de set, maar dit soort zaken tellen niet.

De 5de set kende een gelijkopgaand verloop. Toch was het AGAVS dat als eerste de 8 punten bereikte. Dit betekent in de 5de set wisselen van speelhelft. Na de veldwissel was bij Atalante het beste er af en liep AGAVS makkelijk weg. Met een 10-15 eindstand was de wedstrijd gespeeld en Atalante maar 2 punten rijker, waar het er 4 hadden moeten zijn. Echter hoeft Atalante zich niet te schamen voor het verlies. Ze hebben laten zien dat ze met de top mee kunnen.

Overigens werd er dinsdagavond 14-11 nog een bekerwedstrijd gespeeld tegen Krovo in Krommenie. Deze bekerwedstrijd werd achteraf vrij gemakkelijk gewonnen. Krovo, dat 1ste staat in de 2de klasse werd met name overklast door de snelheid waarmee Atalante speelde. De wedstrijd ging om 3 gewonnen sets. Atalante won met 0-3 met als setstanden: 16-25, 20-25 en 18-25.

Vrijdag 24 november gaan de heren op bezoek bij Nederhorst in de gelijknamige plaats. Daar wacht de nr. 7 uit de competitie. Nederhorst is met twee teams vertegenwoordigd in de 1ste klasse. Zowel H2 als H1 spelen 1ste klasse. Op 8 december komt Nederhorst H1 op bezoek in Vinkeveen. Dat is gelijk de eerstvolgende en laatste thuiswedstrijd voor het jaar 2006 voor Atalante.

De heren van het door Mulder transport gesponsorde eerste herenteam ontvingen afgelopen vrijdag koploper AGAVS in sporthal de Boei. De eerste set was Atalante niet bij de les en werd het afgetroefd door AGAVS. Daarna lieten de Vinkeveners zien dat het kan spoken in Vinkeveen. De 2de en 3de set … Lees meer »