HVM Heren 1 scoort te laat

Geplaatst op: 13 november 2006

De dag begon al vroeg voor een aantal heren, want zij werden rond de klok van 10 uur uit het bed getrommeld om het veld watervrij te maken, na een onrustige nacht wat betreft het weer. Dankzij Edwin van Diemen, Erik Jan van Tol en Rutger van der Velden is alles volgens schema verlopen en kon er gewoon gespeeld worden op het eerste veld.

De 1ste helft
Bij aanvang van deze wedstrijd had iedereen het gevoel dat we deze wedstrijd wel eens zouden kunnen winnen, want hier snakt deze ploeg al weken naar. Maar het eerste kwartier was helaas in het voordeel van de gasten, want binnen dit tijdsbestek wisten de heren 4 maal het doel te treffen. Dit was dan ook achteraf het enige kwartier wat Hoorn nodig had om de 3 punten mee naar huis te nemen. Na dit kwartier kwamen ze niet meer in het spel voor en namen wij het spel over, al ging dit bij vlagen niet vlekkeloos. De verdediging zat bij HVM goed in elkaar met als verrassende laatste man Raoul van Rossum, die zijn nieuwe rol goed heeft uitgevoerd…het applausje na de wedstrijd was dan ook terecht voor de “man of the match”. Na 20 minuten was het Rutger van der Velden die wederom met een knieblessure de wedstrijd moest verlaten, wat er precies aan de hand is met deze middenvelder is nog onbekend. Een aantal goede kansen op het doel van onze gasten mochten er helaas weer niet in en zo gingen we de rust in met een 0-4 achterstand.

De 2e helft
Met goed spel maar geen score verdien je helaas geen punten. Dit bleek vooral in de 2e helft. Hoorn was nergens meer te bekennen, want de heren van HVM lieten zien dat ze daadwerkelijk een van de betere spelende ploegen zijn in de 4e klasse. Wat nog ontbrak waren de doelpunten, de afgelopen periode wil de bal gewoon het doel niet in. Dit kwam natuurlijk ook door het ontbreken van een echte spits, de spits die de laatste tijd ontbrak is natuurlijk Robbert Jongkind. De speler die een aantal weken last had van een rugblessure maakte zijn rentree en liet zich in de 2e helft dus vaak zien in de cirkel van de tegenpartij. Na 20 minuten was het dan zover, na een mooie aanval opgezet vanuit het middenveld kwam de bal terecht bij Robbert Jongkind die met een droge knal de bal het doel in werkte. Met nog een kwartier op de klok was alles nog mogelijk want we kregen veel kansen, vooral grote kansen voor middenvelder Erik Jan van Tol die 2 keer oog in oog met de keeper kwam maar helaas het doel niet wist te treffen. De wedstrijd liep naar het einde, en Hoorn wist nog 1 keer een goede aanval op te zetten en hieruit ook het doel te treffen. Een 1-5 overwinning voor de gasten, maar het goede spel was voor de gastheren van HVM…

Het zit de laatste tijd niet mee voor het heren 1 team van HVM. Vorige week ging de wedstrijd bij Purmerend verloren en zondag jl. moest het team onder leiding van Stefan Hoeneveld aantreden tegen de nummer 3 van de competitie Hoorn. De dag begon al vroeg voor een aantal … Lees meer »