Hertha laat dure punten liggen

Geplaatst op: 13 november 2006

De Vinkeveners begonnen de wedstrijd met verzorgd en snel spel en wisten hierdoor een aantal goede kansen te creëren via Wessel Maijer (lat), Wim Mollers (redding doelman) en Bart v/d Meijs (over). Een zuiver doelpunt van Maijer werd nog afgekeurd door de scheidsrechter wegens vermeend buitenspel, maar de grensrechter van de thuisclub is kennelijk niet op de hoogte van de regel dat het om het moment van spelen en niet om het moment van het ontvangen van de bal gaat.

Het leek erop dat Hertha het na een flinke hoos- en windbui na ongeveer 25 minuten spelen lastiger ging krijgen. Dit had mede te maken met het veld, maar vooral met het zelf slordig omgaan met balbezit. Tegen een ultraverdedigend ingestelde tegenstander als VSC weet je dat zorgvuldig inspelen nodig is om bij het doel te komen en dat was precies wat Hertha naliet in de laatste fase voor rust. Balverlies leidde dan ook de achterstand voor de bezoekers in. De linksbuiten van de thuisploeg ging op doelman Voorbij af en was duidelijk op zoek naar een penalty, getuige zijn theatrale val. De arbiter tuinde erin en wees vanaf het middenveld (!) naar de stip: 1-0 voor de thuisploeg. Door een bepaalde desorganisatie binnen de ploeg wist VSC zelfs nogmaals gevaarlijk te worden, maar het werd wel duidelijk waarom de ploeg dit seizoen pas vijf keer had gescoord.

Na een kop warme thee en enkele harde woorden werden Aurelio Veriglio en Ski Klesman ingebracht voor Peter Post en de geblesseerde Maijer begon Hertha de tweede helft een stuk feller en scherper dan waar het voor rust mee was geëindigd. Met een viermansvoorhoede en de flanken bezet probeerde de ploeg van coach Bergsma door de verdedigende linie van de gastheren te breken, maar dit bleek vanmiddag toch heel lastig te zijn. De meeste spelers haalden hun normale niveau niet en de thuisploeg beperkte zich tot lange ballen en veel tijd rekken.

Na ruim zeventig minuten spelen viel dan toch de gelijkmaker. Op rechts kwam Erik Post met een scherpe voorzet op Van Breukelen, maar deze werd gevloerd door de doelman. De bal werd alsnog in het doel gewerkt door Veriglio: 1-1.

Nu zette Hertha alles op alles om de belangrijke drie punten toch nog mee naar huis te nemen. Een kopbal van Zeilstra ging net voorlangs en twee vrije trappen misten de juiste richting om het de doelman echt moeilijk te maken. Een schot van Van Breukelen werd nog gepareerd door de doelman en in de blessuretijd dachten de Vinkeveners nog recht te hebben op een strafschop na vermeend hands, maar dit wuifde de scheidsrechter nu wel weg.

Met een kater van jewelste na dit onnodige puntverlies keerde Hertha huiswaarts en in de wetenschap dat concurrenten BFC en Rivierwijkers wel wisten te winnen was dit een bijzonder vervelende middag voor Hertha. Met vijf punten achter de koppositie zal er aanstaande zondag drie punten gepakt moeten worden in de thuiswedstrijd tegen Batavia ’90 uit Lelystad. De aftrap in Vinkeveen vindt plaats om 14.00 uur.

In een matige wedstrijd heeft SV Hertha twee dure punten laten liggen tegen de nummer laatst VSC. In Utrecht werd het 1-1 na een achterstand bij rust en hierdoor is de achterstand op koploper BFC opgelopen naar vijf punten. De Vinkeveners begonnen de wedstrijd met verzorgd en snel spel en … Lees meer »