Atlantis 1 pakt eerste punten in de zaal

Geplaatst op: 13 november 2006
Afgelopen zaterdag begon de zaalcompetitie voor het eerste team van korfbalvereniging Atlantis met een uitwedstrijd tegen Argus. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft het door Pimentel Fasteners BV gesponsorde team wisselende resultaten neergezet. De bedoeling van de spelers was om in deze wedstrijd te laten zien wat ze werkelijk waard zijn. De wedstrijd ging in het begin nog gelijk op, maar uiteindelijk heeft de beste ploeg de pot naar zich toe kunnen trekken. Met een duidelijk verschil op het scorebord nam Atlantis dan ook de twee punten mee naar huis.

Trainer/coach Hans Peters begon de voorbespreking met het aanhalen van een mooie leus: ‘Korfballen met je hart...daar kun je mee thuis komen!’. Er moest met beleving gespeeld worden, zoals ook gedaan is in één van de oefenwedstrijden. Dit hebben de spelers van het vlaggenschip van Atlantis goed in zich opgenomen en dat konden ze Argus laten voelen! De opstelling van het Pimentel Fasteners-team was als volgt: in de eerste aanval begonnen Arjen Markus, Peter van der Wel, Dorine Zijlstra en Nadia Bachdim. In de eerste verdediging startten Sjirk-Jan Zijlstra, Pim de Munter, Lisanne van Doornik en Sandra Pronk. Het duurde tien minuten voordat Argus het eerste doelpunt op het scorebord zette, maar direct daarna werd de stand alweer gelijk getrokken door de aanval van Atlantis. De volgende twee doelpunten werden ook weer over beide ploegen verdeeld en daarmee stond het na ruim een kwartier spelen 2-2. Tijdens de tweede fase van de eerste helft had de aanval van Atlantis moeite met het afronden van de kansen, maar er werd wel goed spel vertoond. Door het geconcentreerde verdedigen van het eerste verdedigingsvak van Atlantis kregen ze de kans om hun eigen spel te blijven spelen en het goed uit te spelen. En inderdaad vielen uiteindelijk de twee doelpunten aan de kant van de uitspelende ploeg. Daarmee was met de rust een kleine afstand van twee punten gecreëerd, maar belangrijker was dat het overduidelijk was wie de sterkste ploeg van het veld was. Wanneer deze lijn in de tweede helft doorgezet zou worden, zou Argus vanzelf het onderspit delven.

De tweede helft begon goed en de voorsprong werd met een prima vrije bal en een strafworp uitgebreid met nog eens twee punten. De rest van de wedstrijd was het eigenlijk een kwestie van uitspelen en rustig de eigen kansen afronden. Argus kon in de twaalfde en veertiende minuut nog een strafworp en een afstandschot aantekenen, maar daarmee was het dan ook echt gedaan. Na nog een strafworp en twee afstandschoten aan de kant van Atlantis, eindigde de eerste wedstrijd van het zaalseizoen met 4-10 op het scorebord, in het voordeel van de ploeg uit Mijdrecht. Er is hiermee geen monsterscore neergezet, maar het is wel duidelijk dat het eerste team van Atlantis goed op weg is. Uit deze wedstrijd is gebleken dat de ploeg een tegenstander zodanig kan vastzetten en uit de wedstrijd kan spelen, dat het team rustig in de aanval het eigen spelletje kan blijven spelen. Dit geeft een goed gevoel en vertrouwen voor de wedstrijden die nog gaan komen.

De doelpunten uit deze wedstrijd kwamen van Arjen Markus (4), Nadia Bachdim en Sjirk-Jan Zijlstra (2), Pim de Munter en Lisanne van Doornik (1).

Volgend weekend staat het Pimentel Fasteners-team klaar om in de thuishal met DSO uit Alkmaar de strijd aan te gaan. Deze wedstrijd begint om 16:50 uur in sporthal Phoenix aan de Hoofdweg in Mijdrecht. De spelers van Atlantis 1 zouden het leuk vinden als jullie allemaal komen kijken!

Afgelopen zaterdag begon de zaalcompetitie voor het eerste team van korfbalvereniging Atlantis met een uitwedstrijd tegen Argus. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft het door Pimentel Fasteners BV gesponsorde team wisselende resultaten neergezet. De bedoeling van de spelers was om in deze wedstrijd te laten zien wat ze … Lees meer »