Atalante wint van rode lantaarndrager Omniworld

Geplaatst op: 13 november 2006
In een overvolle sporthal De Boei speelde hete door Mulder Transport gesponsorde eerste herenteam van Atalante afgelopen vrijdag 10 november tegen Omniworld uit Almere. Met een voltallige selectie werd dit Almeerse team bestreden met een overwinning tot gevolg. Omniworld, rode lantaarndrager in deze competitie tot nu toe, beet fel van zich af gedurende de eerste 2 sets. Daarna was het verweer gebroken en wonnen de Vinkeveners uiteindelijk met 4-0.

Met alle spelers weer beschikbaar begon Atalante aan de wedstrijd. Omniworld dat laatste staat in de competitie dacht dat er in Vinkeveen wel wat te halen zou zijn, maar kwam van een koude kermis thuis. Eerlijkheidshalve dient wel gezegd te worden dat de eerste 2 sets met het kleinst mogelijke verschil gewonnen werden en dat zelfs de 2de set vanuit een achterstand omgebogen werd tot overwinning. In de 1ste set werd een groot gat geslagen met de gasten uit Almere. Dit gat, op zijn grootst bedroeg dit 8 punten voorsprong, werd aan het eind van de set nog bijna weggegeven, maar Atalante weet precies wanneer het gas moet geven. Daarom ook was Atalante weer op tijd bij om alsnog de 1ste set naar zich toe te trekken, 25-23.

De opstelling bleef staan de 2de set (Tino en Duncan werden de eerste 3 sets gespaard met het oog op de belangrijke bekerwedstrijd tegen Krovo op 14-11) en Atalante begon geconcentreerd aan de 2de set. Ook hier werd weer een voorsprong genomen, alleen bedroeg deze op zijn grootst 4 punten. Concentratieverlies en wat persoonlijke foutjes deden deze set bijna verliezen, maar Atalante toonde waar het dit seizoen sterk in is. Namelijk uit een bijna verslagen positie terugkomen. Omniworld kwam met 19-23 voor en had de set binnen handbereik. Maar door een servicefout aan Almeerse kant werd het 20-23. Atalante knokte zich naast Omniworld, 24-24 en maakte de 2 winnende punten zeer koeltjes. Hiermee was ook de 2de set voor de Vinkeveners, 26-14.

In de 3de set bracht Omniworld een nieuwe spelverdeler binnen de lijnen. Deze “verse” spelverdeler mocht proberen de wedstrijd te doen kantelen. Maar Atalante wist de angel aan Almeerse kant uit de wedstrijd te blokkeren. Heel veel ging namelijk over de buitenkanten en door hier het blok op te zetten, wist Atalante de tegenstander te breken. Waar Omniworld in de eerste 2 sets nog we wist te scoren via de buitenkanten, kwamen zij er in de 3de set nauwelijks meer doorheen. De muur aan Atalantekant was nauwelijks te passeren en dit resulteerde dan ook in de 3de setwinst van deze avond, 25-19.

In de 4de set bracht Omniworld hun eerste spelverdeler weer binnen de lijnen en kregen de jonge honden aan Atalantekant (Tino en Duncan) eindelijk hun speelminuten. Dit bewezen ze dan ook door naar hartelust aan te vallen en menig punt binnen te halen. De wedstrijd was gelopen en Omniworld had zich verzoend met een nederlaag. Weinig lukte meer aan Omniworldkant en Atalante trok de 4de set vrij gemakkelijk naar zich toe met 25-16.

Afgelopen dinsdag werd er voor de beker gespeeld tegen Krovo in Krommenie. De uitslag van deze wedstrijd is bij het schrijven van dit verslag nog onbekend.

Vrijdag 17-11 spelen de heren van Atalante wederom een thuiswedstrijd en dan heet de tegenstander A.G.A.V.S. Dit team staat op moment van schrijven op de 3de plaats in de competitie. Dit zal wederom een kraker zijn, aangezien Atalante een plaatsje op zal schuiven op de ranglijst en daarmee de 4de plaats zal overnemen.

De wedstrijd kent een aanvangstijd van 21:00 uur.

In een overvolle sporthal De Boei speelde hete door Mulder Transport gesponsorde eerste herenteam van Atalante afgelopen vrijdag 10 november tegen Omniworld uit Almere. Met een voltallige selectie werd dit Almeerse team bestreden met een overwinning tot gevolg. Omniworld, rode lantaarndrager in deze competitie tot nu toe, beet fel van … Lees meer »