001 - Week van de ontmoeting

Heel Nederland Danst, ook in de Ronde Venen


Geplaatst op: 11 november 2006
16 november 2006: 11.15 uur, Raadhuisplein in Mijdrecht. Van Den Helder tot Maastricht en van Dokkum tot Den Haag verzamelen zich grote groepen mensen in gemeentehuizen, aula's van scholen, bedrijfskantines, universiteiten, sporthallen, woonzorgcentra, en ook op marktpleinen stroomt het vol met mensen. In de Ronde Venen is er een grote actie op het Raadhuisplein in Mijdrecht.

Je kunt je nu nog opgeven voor de record poging, ga naar www.heelnederlanddanst.nl. In Mijdrecht wordt de muziek verzorgt door Moonlight Productions.

Het team van 0297-online.nl zal aanwezig zijn om foto's te maken.

Wereldrecord
Het streven is om in het Guinness Book of Records te komen onder de titel 'de meeste mensen die gelijktijdig op verschillende plaatsen aan het dansen zijn'. Hiervoor zijn 200.000 deelnemers nodig. Twee jaar geleden bracht de actie ruim 700 organisaties ruim 143.000 mensen op de been. Deze keer wordt alles op alles gezet om het record te breken.

Naast deelnemen aan een wereldrecordpoging en ervaren hoe leuk samen bewegen is, is de bedoeling het onderwerp bewegen op de lokale politieke agenda krijgen. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), de landelijke organisatie achter deze actie, streeft ernaar dat zoveel mogelijk gemeenten zich bij de actie aansluiten. Burgemeesters kunnen na de actie een intentieverklaring ondertekenen waarin zij toezeggen te gaan werken aan lokaal beweegbeleid.

Ernstige gevolgen
Het belang van bewegen is bekend. Slechts de helft van de Nederlanders haalt de Nederlandse Norm Gezond Bewegen, vijf dagen per week een half uur flink bewegen per dag. In achterstandswijken is de situatie nog veel slechter, op sommige plaatsen voldoet niet meer dan 3% van de jongeren aan de beweegnorm. De gevolgen van te weinig bewegen zijn ernstig. Zo is de afgelopen twintig jaar het aantal kinderen met overgewicht verdubbeld: één op de acht kinderen is te dik. Overgewicht is zelfs al zichtbaar bij kinderen onder de vier jaar. Meer bewegen kan deze bedreigende trend een halt toeroepen.

Campagne FLASH!
Sinds drie jaar voert het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen in opdracht van het ministerie van VWS de beweegcampagne FLASH! uit om Nederlanders te stimuleren in ieder geval dagelijks een half uurtje te bewegen. Regelmatige lichaamsbeweging verhoogt de kwaliteit en zelfs de duur van het leven. De meeste mensen weten dat bewegen gezond is, maar doen het desondanks te weinig in hun dagelijks leven. Jammer, want bewegen zorgt ook voor ontmoeting en ontspanning, geeft plezier en een lekker fit gevoel.… kortom: what a feeling!

Je kunt je nu nog opgeven voor de record poging, ga naar www.heelnederlanddanst.nl.

Het team van 0297-online.nl zal aanwezig zijn om foto's te maken.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: heelnederlanddanst.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Heel Nederland Danst, ook in de Ronde Venen

16 november 2006: 11.15 uur, Raadhuisplein in Mijdrecht. Van Den Helder tot Maastricht en van Dokkum tot Den Haag verzamelen zich grote groepen mensen in gemeentehuizen, aula's van scholen, bedrijfskantines, universiteiten, sporthallen, woonzorgcentra, en ook op marktpleinen stroomt het vol met mensen. In de Ronde Venen is er een grote … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: