Ruime zege voor Qui Vive Dames 1 (8-2)

Geplaatst op: 30 oktober 2006
Na een zondag rust vanwege de herfstvakantie stond HMHC oftewel de Hilversumsche Mixed Hockey Club op het programma. Voorafgaande van de wedstrijd waren twee feiten bekend; de Qui Vive Dames staan 2de en de Dames van Hilversum 10de. Qui Vive had verder vooraf ook duidelijke taken meegekregen: het spel maken en in de eerste minuten scoren.

Binnen de eerste 10 minuten vielen achter elkaar 2 goals. Het eerste doelpunt ontstond uit een strafcorner die naar links afgeschoven werd door Helen Bell naar Joady Szejnoga, die de bal vervolgens richting doel sloeg waar Emma Douqué bij de tweede paal in tipte. De 2-0 ontstond uit een scrimmage in de cirkel: Emma Douqué kon de bal uit de draai voorgeven, Joady Szejnoga pushte vervolgens hard en zuiver in. Hilversum probeerde in Qui Vive’s spel te komen, maar Uithoorn bleef fel en gretig waardoor er weinig kansen werden weggegeven. Qui Vive liet mooi aanvallend spel zien en bleef druk houden op het spel van Hilversum. De 3-0 ontstond dan ook al snel: door een verlegging over het middenveld kwam de bal op de rechterhelft rond de cirkel bij Imke de Graaf, die deze richting goal sloeg waar Joady Szejnoga via een tip in de goal kon vinden. Ook speelde Joady Szejnoga haar tweede helft uit met een zuivere hattrick op zak: uit een strafcorner, waar de bal wederom naar rechts werd afgeschoven, kon zij hard en overtuigend op doel pushen. De lijnstopper van Hilversum leek de bal te hebben, maar toch glipte deze via haar stick in het net van de Hilversumsche Dames. Qui Vive Dames 1 bleef goed doorgaan met hockeyen waardoor er voor de rust nog een goal gemaakt werd door Helen Bell. Zij maakte een rush langs de linker zijlijn en eindigde 1 op 1 met de Hilversumsche keepster. Deze werd overtuigend uitgespeeld en zo ontstond de 5de goal voor rust.

In de rust spraken de Dames af met de begeleiders, Robert van der Toorn en Raoul Gravenstuk, om door te gaan met het spel maken. Ook kwam er een nieuwe doelstelling bij; het doel schoon houden.

In tegenstelling tot de eerste helft vielen er in de eerste 10 minuten van de tweede helft geen doelpunten en konden de Hilversumsche dames meer in hun spel komen. Dit zorgde voor onrust in het spel van Qui Vive. Hilversum werd feller in hun speelwijze en behaalde hierdoor een strafcorner. Doordat Hilversum behendig een 1-2tje maakte speelde zij de verdediging van Qui Vive uit wat resulteerde in een tegengoal. Zoals gezegd begon Hilversum meer in hun spel te komen en Qui Vive spelers raakten verward in de chaos die Hilversum creëerde. Helaas wist Hilversum uit die verwarring nog een strafcorner te versieren die zij ook scoorde: 2-5. Menig supporter van de Hilversumsche dames lieten duidelijk merken nog hoop te hebben op een gelijkspel.

Qui Vive antwoordde hierop door nog 3 goals aan het saldo toe te voegen. Het waren de drie mooie individuele acties van Helen Bell, Joady Szejnoga en Lesley Zandvliet, alle drie afgerond met een direct schot op het Hilversumsche goal. Eindstand: 2-8. Een wedstrijd met mooie en minder mooie spelmomenten en vooral met veel goals.

Volgende week speelt Qui Vive Dames 1 om 12:45 thuis tegen H.B.S uit Bloemendaal. Supporters zijn zeer welkom!

Na een zondag rust vanwege de herfstvakantie stond HMHC oftewel de Hilversumsche Mixed Hockey Club op het programma. Voorafgaande van de wedstrijd waren twee feiten bekend; de Qui Vive Dames staan 2de en de Dames van Hilversum 10de. Qui Vive had verder vooraf ook duidelijke taken meegekregen: het spel maken … Lees meer »