Einde veldcompetitie voor Atlantis C1

Geplaatst op: 30 oktober 2006

Bij de aanvang van het seizoen zag het er naar uit dat het geen gemakkelijk seizoen zou worden voor de C1 in de 2e klasse, maar de trainers en coaches hadden er alle vertrouwen in dit team. Een groot gedeelte van het team van vorig jaar en daarbij een aantal nieuwe spelers uit de D1 moesten het gaan waarmaken dit seizoen.

De eerste twee wedstrijden werden verloren, niet met grote verschillen in doelpunten, maar met slechts één of twee punten verschil. Daarna volgde de derde wedstrijd, thuis tegen OVVO uit Maarssen. In de rust stond het team met 1-5 achter, maar de C1 heeft zich terug weten te vechten en de wedstrijd eindigde met een gelijkspel: 6-6. Het jonge team toonde veerkracht en er kwam steeds meer lijn in het spel, de getrainde systemen gingen ook steeds beter. Na nog een verloren wedstrijd tegen Apollo (eindstand 3-5), werden er twee wedstrijden gewonnen (2-3 bij Koog Zaandijk en 4-2 tegen Aurora). Het pupillenteam van Atlantis stond niet langer op de laatste plaats in de competitie.

De laatste wedstrijd op het veld werd uit gespeeld in Alkmaar tegen Celiritas. Celeritas stond op dat moment bovenaan in de competitie, dus het zou moeilijk worden. De koploper uit Alkmaar stond in de rust met 5-0 voor, maar er waren zeker kansen voor Atlantis. De tweede helft werd er door Atlantis veel beter gespeeld en we kregen meer kansen, helaas werd toch met 7-2 verloren.

De eerste helft van de buitencompetitie zit er op. Spelers, trainers en coaches kunnen terug kijken op een goed deel van het seizoen. Bij dezen wil het team graag iedereen bedanken voor de steun en aanmoediging tijdens de wedstrijden: ouders, reserve spelers en in het bijzonder de sponsor firma Scheenaart. Na de herfstvakantie gaan het team weer in de zaal spelen en trainen. Ook dan wordt gespeeld in de tweede klasse, dus het zal weer niet gemakkelijk worden. Enige tegenstand kan de C1 verwachten, maar het team gaat er weer enthousiast tegen aan. Wanneer u het leuk vindt om de C1 te zien spelen, kijkt u dan eens op de website van Atlantis www.kvatlantis.nl voor de aanvangstijd van de wedstrijden. Wanneer het team thuis speelt, maakt het gebruik van de Sporthal Phoenix aan de Hoofdweg in Mijdrecht.

Bedankt namens de C1: Iris Facee Schaeffer, Robina van Senten, Danique Pauw, Lusanne Meints, Maartje Waagenaar, Robin van ‘t Schip, Maarten Helsloot, Goof van Straaten, Reinout Molenaar, Stephan Dalebout en de coaches Mark Goverse en Sandra Gortenmulder.

Het eerste deel van de buitencompetitie zit erop voor de C1 van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht. Het eerste C-team van de vereniging, dat wordt gesponsord door Scheenaart Rioolreiniging, komt uit in de tweede klasse regio Noord/West. Bij de aanvang van het seizoen zag het er naar uit dat het geen … Lees meer »