Atalante Dames 1 wint eerste thuiswedstrijd

Geplaatst op: 23 oktober 2006
Vinkeveen - Het eerste damesteam van Atalante, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, was gebrand op een goed resultaat in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Door de – veel te late - afzegging van de tegenstander de vrijdag ervoor, hadden zij dit seizoen nog geen enkele mogelijkheid gehad om hun kunsten in de thuishal te vertonen.

De eerste set waren de dames direct bij de les. Een sterke servicedruk van het hele team en de afwisseling in de aanvallen, maakte dat de eerste set al snel ten prooi viel aan de Atalante- formatie en eindigde in 25-18.

De tweede set verliep zo mogelijk nog beter dan de eerste set. Door een aantal kill-blocks op rij door Irma Schouten en Marleen Sondermeijer liepen de dames gemakkelijk uit naar de winst in de tweede set met een setstand die voor zich spreekt: 25-12.

In de derde set (traditiegetrouw de moeilijkste set) liep het allemaal wat stroever. Maar, ook hier werd geen genoegen genomen met verlies. Op 12-13 werd na een lange rally in eerste instantie door de scheidsrechter het punt aan Atalante toegekend. Tot verbazing van Atalante en het aanwezige publiek besloot de scheidsrechter echter dat er een technische fout was gemaakt, waarna het punt alsnog werd toegekend aan Haarlem. Geprikkeld door deze actie kwamen de dames terug na een sterke servicebeurt met vier aces van Inge Versteeg. De Haarlemmers kwamen nog wel even terug in de set, maar konden niet meer doorzetten (25-19).

In de laatste set liep het weer zoals in het begin en kon spelverdeelster Nancy Schockman haar aanvalsters goed in stelling brengen. Deze set werd dan ook buitengewoon eenvoudig gewonnen met 25-10. Een overtuigende overwinning op de lijstaanvoerder in de competitie van onze Vinkeveense dames.

Komende week hebben de dames een weekje vrij, maar vrijdag 3 november zijn de dames dan eindelijk op vrijdagavond in de eigen Boei te bewonderen. Om 21:00 uur staat Afas-LEOS uit Leusden (de huidige nr. 4) op het programma.

Vinkeveen - Het eerste damesteam van Atalante, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, was gebrand op een goed resultaat in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Door de – veel te late - afzegging van de tegenstander de vrijdag ervoor, hadden zij dit seizoen nog geen enkele mogelijkheid gehad … Lees meer »