Atlantis 1 deelt punten met DSO

Geplaatst op: 23 oktober 2006
Op zaterdag 21 oktober trad het door Pimentel Fasteners gesponsorde eerste team van Atlantis aan tegen DSO. Na de eerste helft leek het erop dat als Atlantis door zou zetten, deze wedstrijd zou worden gewonnen door de Mijdrechtse ploeg. Maar in de tweede helft heeft DSO zichzelf teruggeknokt in de wedstrijd. Waar Atlantis moeilijk goede kansen kon creëren, lukte het DSO veel beter. Dit resulteerde uiteindelijk in een 10-10 gelijk spel.

Deze laatste veldwedstrijd was belangrijk om na de zaalcompetitie weer mee te kunnen doen in de top. Want ondanks de verliespunten van Atlantis eerder deze competitie, hebben meerdere teams in de competitie punten laten liggen. Zowel Atlantis als DSO gingen geconcentreerd de wedstrijd in. Dit zorgde er de eerste zeven minuten voor dat het gelijk op ging. Daarna lukte het Atlantis om de wedstrijd naar zich toe te trekken door een goed en sterk spel. Er werden mooie doelpunten gemaakt door Peter van der Wel en Sjirk-Jan Zijlstra. Dit resulteerde in een 6-3 voorsprong in de rust.

Om de wedstrijd te winnen, moest er worden gespeeld als in de eerste helft. Atlantis heeft vaak moeite om een voorsprong te behouden in de tweede helft. Dit heeft er al vaker voor gezorgd dat ondanks een goede voorsprong toch nog werd verloren.

De taak van Atlantis was dus om DSO niet terug te laten komen en zelf goed te blijven spelen. Toch kwam DSO al snel in de tweede helft terug naar 7-7, maar Atlantis bleef ook knokken. Door belangrijke doelpunten van Lisanne van Doornik, Sjirk-Jan Zijlstra en Nadia Bachdim, kreeg Atlantis weer een voorsprong van 10-7. Toch werd de wedstrijd weer heel spannend. Waar DSO de laatste 10 minuten veel kansen heeft kunnen creëren, bleef Atlantis achter. De Mijdrechtse ploeg kon de opgelegde kansen niet afmaken en de laatste tien minuten niet toeslaan. Uiteindelijk heeft DSO zichzelf kunnen terug knokken naar een gelijkspel van 10-10. Atlantis bleef achter met een zuur gevoel. Weer heeft Atlantis ondanks het goede spel in de eerste helft, in de tweede helft een overwinning laten liggen. Invallers in de tweede helft waren Chantal Poolman en Jacco van Koeverden Brouwer voor Dorine Zijlstra en Pim de Munter. De doelpunten kwamen deze wedstrijd van: Peter van de Wel (3), Sjirk-Jan Zijlstra (2), Pim de Munter (2) Sandra Pronk (1), Lisanne van Doornik (1), Nadia Bachdim (1). De eerste oefenwedstrijd in de zaal zal op dinsdag 2 november om 19.45 uur zijn tegen DKC in Den Haag.

Op zaterdag 21 oktober trad het door Pimentel Fasteners gesponsorde eerste team van Atlantis aan tegen DSO. Na de eerste helft leek het erop dat als Atlantis door zou zetten, deze wedstrijd zou worden gewonnen door de Mijdrechtse ploeg. Maar in de tweede helft heeft DSO zichzelf teruggeknokt in de … Lees meer »