De Vinken net niet

Geplaatst op: 23 oktober 2006
In de eerste returnwedstrijd van de veldkorfbalcompetitie is het De Vinken niet gelukt om de punten in huis te houden. Lange tijd leek een positieve uitslag mogelijk, maar de Teletrainingformatie was net niet gelukkig genoeg in het afmaken van de kansen. Het Voorburgse VEO mocht met de volle buit terug naar huis: 11-13 einduitslag.

Zenuwen?
Dirk van der Vliet kon weer beschikken over zijn normale basisacht. Charita Hazeleger, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en aanvoerder Arjan Kroon begonnen in de aanval, terwijl Helene Kroon, Susanne de Wit, Pascal Kroon en Peter Kooijman de verdediging op zich namen.

Met een fraaie doorloopbal opende Arjan Kroon in de vijfde minuut de score. Een minuut later mocht de Vinkencaptain ook nog eens aanleggen vanaf de stip. Waren het de zenuwen of was het een eerste voorbode van het eindresultaat? De strafworp werd gemist. Enkele minuten later maakte VEO gelijk om vrij snel daarna een eerste voorsprong te nemen: 1-2.

De Vinken nam het initiatief over. Een benutte strafworp van Helene Kroon en een keurig uitgespeelde kans van Arjan Kroon betekenden 3-2. Toch liet ook VEO zich de kaas niet van het brood eten. 3-3 volgde bijna direct en niet veel later benutten de bezoekers op hun beurt een strafworp: 3-4.

Tien minuten voor rust wist Pascal Kroon zijn tegenstander onder de korf te verrassen, maar daarna bleef het angstvallig rustig aan het Vinkenfront. Voorburg kon opnieuw op voorsprong komen, een voorsprong die zij niet meer zouden afstaan. Enigszins gelukkig kwamen de bezoekers op 4-6. Susanne de Wit kon vlak voor rust met een kansje achter de korf de aansluitingstreffer scoren, zodat de teams met een 5-6 ruststand de thee opzochten.

Net niet
In de eerste vier minuten na rust werd maar liefst vijf maal gescoord. Drie Voorburgse treffers en twee Vinkendoelpunten (Mariska Meulstee en Peter Kooijman) leverden een 7-9 tussenstand op. Een afstandstreffer van Arjan Kroon bracht de hoop bij de Bouthoornformatie weer terug. Toch kon de thuisploeg net niet helemaal aanhaken. Op 8-9 verzuimde de volgelingen van Dirk van der Vliet door te drukken. Vrij lange tijd bleef die 8-9 staan.

Een kwartier voor het einde leek VEO definitief afstand te nemen. Drie treffers binnen een minuut sloegen elke sprankje Vinkeveens hoop aan flarden. Nog even veerde het Vinkeveense publiek op toen eerst Arjan kroon en kort daarna Peter Koeleman het moderne plastic doorboorden, maar snel daarna kwam VEO weer op drie punten: 10-13 met nog tien minuten te gaan.

Het kon nog wel, maar het wilde gewoon niet lukken. Een laatste treffer van Helene Kroon bracht de beginopstelling weer voor de korven. Het mocht niet baten. De bereikte 11-13 stand was het ultiem haalbare. Gezien de getoonde strijdlust en de gecreëerde kansen had De Vinken meer verdiend, het lot besliste echter anders.

Na de zaalcompetitie zullen de Vinkeveners nog een flinke opgave hebben om de nu bereikte laatste plaats te verlaten. Van der Vliet heeft vijf maanden om daar eens goed over na te denken. In de tussentijd wacht overigens een uiterst aantrekkelijke zaalcompetitie. Misschien al een mooie gelegenheid voor een tussenrevanche in dit seizoen.

In de eerste returnwedstrijd van de veldkorfbalcompetitie is het De Vinken niet gelukt om de punten in huis te houden. Lange tijd leek een positieve uitslag mogelijk, maar de Teletrainingformatie was net niet gelukkig genoeg in het afmaken van de kansen. Het Voorburgse VEO mocht met de volle buit terug … Lees meer »