CSW haalt 3 punten na wedstrijd met 2 gezichten

Geplaatst op: 16 oktober 2006
De Wilnisse formatie CSW heeft afgelopen zaterdag een uiterst merkwaardige overwinning weten te bewerkstelligen. Na 45 minuten spelen leek de ploeg van Dennis van den Ing op een ruime thuisnederlaag te worden getrakteerd. Tegenstander Eemnes stond immers al op 0-2 voorsprong, en had kans op een grotere uitslag. Dat de uiteindelijke uitslag op een 4-2 is terechtgekomen had niemand na de eerste helft gedacht.

De eerste helft was van Wilnisser zijde echt de meest slechte van het huidige seizoen. Er werd de gasten uit Eemnes geen strobreed in de weggelegd om gevaarlijk te worden. En het vroege storen door de aanvallers van de kersverse tweedeklasser droeg er voor de Wilnissers ook niet aan bij dat er gemakkelijk kon worden opgebouwd.

De voorsprong voor de gasten was dan ook verdiend. Een snelle aanval via de linkerkant en de bal kon door de spits van Eemnes ongehinderd langs keeper Prins worden gekopt. Maar ook dit schudde de Wilnissers niet wakker. De bal kon niet fatsoenlijk via het middenveld naar voren werden gespeeld, want Eemnes was in deze fase gewoonweg feller en agressiever op de bal. De 0-2 kon niet uitblijven en het was de verdediging van CSW die zich bij de tweede paal liet verrassen. De bal kon worden teruggekopt en vervolgens in het doel worden gekegeld. CSW wist niet waar ze het zoeken moest en er werd geforceerd getracht om het vijandige doel te bereiken.

Vincent Wens kon een voorzet van Frank Zaal binnenlopen maar zijn schot ging over het vijandige doel. De paal stond Eemnes een derde treffer in de weg en CSW kon in het vervolg niets van deze helft echt niets fatsoenlijks op de mat toveren.

Waarschijnlijk heeft trainer van Den Ing in de rust de spelers op hun verantwoordelijkheden gewezen want CSW ging als een raket van start. Slechts twee minuten waren er gespeeld of een voorzet via de rechterkant van het veld werd door een speler van Eemnes in eigen doel gelopen. Na een klein kwartier in de tweede helft was het een voorzet richting tweede paal die keurig door Maarten Smit werd teruggekopt. De bal werd gemist door John Groenewegen maar Nick de Vink was er als de kippen bij om de gelijkmaker op het bord te zetten, 2-2.

CSW was na de snelle gelijkmaker een beetje van slag geraakt en stopte toen met gecontroleerd aanvallen. Frank Zaal was nog wel dicht bij de voorsprong maar in deze fase kwam Eemnes, bekomen van de schrik, weer beter in het spel. Achterin speelde CSW 1 op 1 en Lakerveld, Spruit en Lucassen hadden goed het oog in de snelle counters. Het spel golfde wat heen en weer en uiteindelijk was er toch de voorsprong voor CSW. Karim Bulut en Jay Klaas Wijngaarden hadden Oscar Schreurs en Frank Zaal in de spits afgelost. Er kwam steeds meer dreiging van de kant van de Wilnissers. John Groenewegen bereikte Nick de Vink met een steekpass en De Vink kon in tweede instantie in de scrimmage de 3-2 op het bord aantekenen.

Het, in groten getale, opgekomen publiek werd in ieder geval een attractieve tweede helft voorgeschoteld. Eemnes was een geslagen ploeg en CSW probeerde de voorsprong uit te bouwen. Dit lukte enigszins met wat fortuin, maar toch. Ronald Lucassen, de linksback en tevens topscoorder van CSW, gaf een voorzet richting tweede paal, maar tot genoegen van alles wat Wilnis was, verdween de bal in het verste zijnet, 4-2. De wedstrijd was kort hierna ten einde en kon CSW de balans opmaken. Momenteel bezet CSW de 6e plek met slechts 4 punten achter de nummer 1, Swift.

De Wilnisse formatie CSW heeft afgelopen zaterdag een uiterst merkwaardige overwinning weten te bewerkstelligen. Na 45 minuten spelen leek de ploeg van Dennis van den Ing op een ruime thuisnederlaag te worden getrakteerd. Tegenstander Eemnes stond immers al op 0-2 voorsprong, en had kans op een grotere uitslag. Dat de … Lees meer »