Atlantis 1 speelt een sterke winstwedstrijd

Geplaatst op: 16 oktober 2006
Het eerste korfbalteam van Atlantis zit op een overwinningsgolf. Na de wedstrijd van vorige week tegen ESDO, die afgesloten werd met een 5-8 winst, werd ook een bekerwedstrijd tegen Waterland afgesloten met een overwinning (9-2). Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tegen Midlandia gespeeld in Bunnik, Atlantis bleek weer de sterkere partij. Dankzij de vechtersmentaliteit won Atlantis deze wedstrijd met 11-13.

“De komende wedstrijden zullen we het anders moeten aanpakken!” Zo luidde een citaat van de coach/ trainer Hans Peters. Hij probeert het eerste team van Atlantis naar de koppositie van de poule te krijgen. “Het spel zal niet zo zeer technisch veranderen, maar er moet meer met overtuiging gespeeld worden om de wedstrijden te winnen. Vechtersmentaliteit moet het sleutelwoord worden.” De woorden van Hans Peters zijn afgelopen wedstrijd omgezet in daden.

Aangezien we uit eerdere ervaring met Midlandia wisten dat ze tot de laatste minuut zullen strijden, was dat ook een taak die op onze schouders rustte.

Atlantis begon in de aanval met de opstelling: Arjen Markus, Peter van de Wel, Nadia Bachdim en Chantal Poolman op de plaats van Dorine Zijlstra. De verdediging begon in de volgende opstelling: Sjirk-Jan Zijlstra, Pim de Munter, Lisanne van Doornik en Sandra Pronk.

Het begin van de wedstrijd begon al meteen goed met een mooi afstandschot van Arjen Markus in de tweede minuut. Het door Pimentel gesponsorde team was erg gehaaid op alle ballen die voorhanden kwamen. Na een lange tijd van onveranderde stand was het Pim de Munter die een afstandschot wist te verzilveren en het team op een voorsprong bracht van 1-2. De wedstrijd ging gelijk op, maar de meeste kansen lagen bij Atlantis. Het scoren bij de tegenpartij ging moeizaam, mede door de goede verdediging en de mentaliteit die bij Atlantis groeide naarmate de wedstrijd vorderde. Door scoren van Nadia Bachdim, Sjirk-jan Zijlstra, Pim de Munter en Arjen Markus kwam de stand met rust op een 5-6 voorsprong.

Om de wedstrijd te winnen moesten we nog meer geven, nog meer overtuiging. Dit was in de tweede helft duidelijk zichtbaar. Naast de overtuiging was er ook veel beleving, zeker na de afstandschoten die verzilverd werden door Nadia Bachdim, Sjirk-Jan Zijlstra en Sandra Pronk (10-7).

Gebrek aan doorzettingsvermogen en concentratie zorgde ervoor dat Midlandia niet mee kon komen met de score van Atlantis. Atlantis speelde gedegen in de aanval en benutte goede kansen, waardoor er vanuit de korf een aantal kleine kansen gecreëerd werd en goed afgemaakt kon worden. Peter van de Wel en Sjirk-Jan Zijlstra zetten beide hun stempel op de laatste scores voor Atlantis 11-13.

Het was een wedstrijd, waarbij van de eerste tot de laatste minuut is gestreden. Atlantis was de sterkste, gewonnen door de “vechtersmentaliteit”.

De doelpunten kwamen deze wedstrijd van: Arjen Markus (2), Peter van de Wel (1), Pim de Munter (2), Sjirk-Jan Zijlstra (4), Sandra Pronk (1), Nadia Bachdim (2), Chantal Poolman (1).

Het is de bedoeling dat de golf van overwinning doorgezet gaat worden. Komende week weer op het eigen veld. Tevens wordt dit de laatste competitiewedstrijd en zal gespeeld worden tegen DSO.

Het eerste korfbalteam van Atlantis zit op een overwinningsgolf. Na de wedstrijd van vorige week tegen ESDO, die afgesloten werd met een 5-8 winst, werd ook een bekerwedstrijd tegen Waterland afgesloten met een overwinning (9-2). Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tegen Midlandia gespeeld in Bunnik, Atlantis bleek weer de sterkere … Lees meer »