Geplaatst op: 16 oktober 2006
Atalante heeft in de lastige uitwedstrijd tegen Sovoco niet voor een stunt weten te zorgen. Atalante ernstig verstoord in de personele bezetting vertrok toch met 9 mensen naar Soest.

De vaste middenkern was afwezig en vaste invaller Bas vd Lubbe zat met een blessure thuis. Daardoor waren Erik Raket en Bas Bouknegt (H2) als inval-midden spelers in de selectie opgenomen. Zij deden het niet onverdienstelijk maar het gemis van Lex Beijer en aanvoerder Robert Hardeman was groot deze middag.

Met een 3-1 verlies keerden de Vinkeveners huiswaarts.

De eerste zaterdagwedstrijd van het seizoen was een feit. Lex Beijer en aanvoerder Robert Hardeman waren om verschillende redenen afwezig. Hierdoor werd wederom een beroep op Erik Verbruggen en Sven Pothuizen gedaan. Deze heren hadden vrijdag al een 4-0 overwinning op zak en hadden maar een paar uur rust gehad alvorens zij met heren 1 op stap konden naar Soest om tegen Sovoco te spelen. De wedstrijd was eigenlijk het continu achter staan van 5 punten. Alleen in de 3de set nam Atalante een 0-5 voorsprong. Echter was deze in korte tijd alweer teniet gedaan.

Johan van Westendorp stond op de libero positie. Hierdoor wisselde hij in het achterveld met Duncan van Senten. Atalante kon in het begin met Sovoco mee komen maar in het vervolg van de set nam Sovoco een 5-tal punten voorsprong. Dit gaven zij niet meer uit handen. Met plaatsballen werd Atalante bestreden en de Vinkeveners hadden hier geen antwoordt op. Met een time-out wees speler/coach van Westendorp hier de spelers op. Er werden duidelijke afspraken gemaakt zodat iedereen wist wat hij moest doen. Echter was het gaatje door Sovoco al gemaakt en pakten zij de set met 25-22.

In de 2de set was wederom de voorsprong voor Sovoco. Telkens als Atalante de stand gelijk getrokken had nam Sovoco toch weer het heft in handen door weer weg te lopen. Hierdoor pakte zij ook de 2de set met 25-21.

In de derde set werd de libero positie iets anders. De middenmensen werden nu gewisseld in het achterveld ipv de buitenman. Halverwege kwam Sven Pothuizen voor Duncan van Senten binnen de lijnen. Sven kende een goede invalbeurt en goede wedstrijd. De eerste 3-meter aanval die hij kreeg sloeg hij binnen de lijnen. Echter was daarna het verzet van Atalante weg ondanks de 0-5 voorsprong. De set was een snelle en een met duidelijke cijfers, 25-15.

Sovoco dacht dat Atalante nu lam geslagen was. Ze deden het wat makkelijker af, maar daarin schuilt natuurlijk altijd gevaar. En voor dit gevaar zorgde Atalante. Sovoco werd wat nonchalanter en hier maakte Atalante gretig gebruik van. De 4de set was er een om van te smullen. Het ging gelijk op maar de effectiviteit van Atalante was groter. Het eerste matchpoint was nog wel voor Sovoco bij 24-22. Atalante gaf zich niet gewonnen en elke aanval werd op linksvoor gezet. Leonard kende een prachtig slot van de 4de set. Elke bal ging op linksvoor en wat Sovoco ook probeerde het lukte niet om de aanval te stoppen. Het werd een ware martelgang voor Sovoco. Waar het de volle winst binnen dacht te hebben vergiste deze ploeg zich behoorlijk. Nadat Leonard de nodige frustraties en punten binnen had geslagen waren de spelers van Sovoco blij dat Leonard naar het achterveld vertrok om te serveren. Sovoco dacht het nu af te kunnen maken maar hadden geen rekening gehouden met ene Erik Verbruggen. Deze ging gewoon door waar Leonard gestopt was, namelijk met het binnen slaan van de punten. Hierdoor was de 4de set voor Atalante met 27-29. Hierdoor kan Atalante 1 punt toevoegen aan het totaal en komt het nu op 3 gespeeld 6 punten.

Vrijdag speelt het door Mulder Transport gesponsorde herenteam thuis tegen Keistad H4. Deze wedstrijd zal in de Boei gespeeld worden en kent een aanvangstijd van 21:00 uur.

Atalante heeft in de lastige uitwedstrijd tegen Sovoco niet voor een stunt weten te zorgen. Atalante ernstig verstoord in de personele bezetting vertrok toch met 9 mensen naar Soest. De vaste middenkern was afwezig en vaste invaller Bas vd Lubbe zat met een blessure thuis. Daardoor waren Erik Raket en … Lees meer »