Hertha boekt knappe overwinning

Geplaatst op: 16 oktober 2006
In een bikkelharde wedstrijd heeft SV Hertha de tweede plaats overgenomen van het Utrechtse Rivierwijkers. In de onderlinge wedstrijd in Vinkeveen was de eindstand van 2-1 in het voordeel van de thuisploeg bij rust al bereikt, maar na rust gebeurde het nodige waar de bezoekers uit Utrecht zich voor mogen schamen.

Vooraf wist Hertha dat het in ieder geval niet mocht verliezen om de aansluiting met koploper BFC te behouden. Rivierwijkers had in de voorgaande zes wedstrijden slechts één doelpunt tegen gekregen en was daarbij nog ongeslagen. De gastheren speelden een sterke openingsfase en wisten veelal de man-meersituatie op het middenveld te benutten. Hieruit kwamen ook enkele kansen naar voren via Erik Post en Jorg Landwaart. Voorlopig zou de stand niet veranderen, want de kansen werden niet benut. Aan de andere kant was Rivierwijkers wel dreigend met individuele klasse in het team, maar echt gevaarlijk kon de ploeg niet worden.

Na ongeveer twintig minuten spelen kwam de openingstreffer van Hertha. Uit een corner van Wim Mollers kon Rick Aarsman de bal laag inschieten voorbij de doelman. Het leek of de bal over de lijn was, maar Dirk-Age Zeilstra kreeg de bal tegen zijn voet en deze belandde zo zeker in het net: 1-0. Hertha ging direct op zoek naar een verdubbeling van de voorsprong en deze zou ook komen. Ditmaal was het linksbuiten Wessel Maijer die met een goede actie en dito steekpass Erik Post wegstuurde. Deze stond geen buitenspel en wist de doelman te omspelen om de 2-0 binnen te tikken.

Tussendoor was het doelman Patrick Voorbij die wist te redden op één van de spaarzame aanvallen van Rivierwijkers, maar kort voor rust wisten de Utrechters toch tegen te scoren door een lange bal uit een counter direct op de slof te nemen en zo Voorbij in de korte hoek te verrassen: 2-1. Post kon kort hierop nog de derde treffer binnenschieten, maar hij legde af op Landwaart, die met de buitenkant rechts de paal raakte en in de rebound stuitte Maijer op de doelman.

Na rust zou Rivierwijkers uit een heel ander vaatje gaan tappen. Met een aantal keiharde tackles en overtredingen probeerde de ploeg de wedstrijd naar haar hand te zetten. Met name Jorg Landwaart moest het ontgelden, omdat hij bij vlagen een plaag was voor de defensie van Rivierwijkers. Na enkele flinke schoppen gekregen te hebben werd er nu ook afgerekend met het gelaat van Landwaart door op het hoofd te gaan staan en te slaan. De scheidsrechter probeerde de wedstrijd zo goed mogelijk in de hand te houden, maar dit lukte slechts gedeeltelijk. Na opnieuw een fikse overtreding kreeg de rechtsback van de bezoekers de rode kaart en er ontstond een flink opstootje waarin de nodige klappen vielen. Landwaart kon met een bebloed gezicht niet meer verder en werd uit het veld gehaald. Niet voordat hij daarvoor nog de paal had geraakt en de ingevallen Tan Bingol de ideale mogelijkheid gunde om te scoren. Hij raakte echter de lat.

Hertha hield zich relatief rustig onder de speelwijze van Rivierwijkers, maar wist niet te profiteren van de geboden ruimte en de counters waren niet scherp genoeg om de wedstrijd op slot te gooien.

In de laatste fase van de wedstrijd wilden de Utrechters nog een penalty, maar deze werd terecht niet gegeven door de scheidsrechter en zo wist Hertha na deze slijtageslag een belangrijke overwinning te boeken.

De drie punten betekenen dat Hertha nu tweede staat met drie punten achterstand op BFC. Aanstaande zondag is het team van Hans Bergsma vrij van competitievoetbal, maar er zal naar alle waarschijnlijkheid geoefend gaan worden.

In een bikkelharde wedstrijd heeft SV Hertha de tweede plaats overgenomen van het Utrechtse Rivierwijkers. In de onderlinge wedstrijd in Vinkeveen was de eindstand van 2-1 in het voordeel van de thuisploeg bij rust al bereikt, maar na rust gebeurde het nodige waar de bezoekers uit Utrecht zich voor mogen … Lees meer »