Atalante komt net te kort tegen Huizen

Geplaatst op: 9 oktober 2006
Vrijdagavond speelde het door Mulder Transport gesponsorde eerste herenteam van volleybalvereniging Atalante tegen de andere groen/gele equipe uit deze competitie: Huizen.

De ploeg uit Huizen nam een 0-2 voorsprong waarna Atalante, met invalcoach Harold Catsburg op de bank, aan een waar spektakel stuk begon. De 3de en 4de set waren voor Atalante en vooral de 4de set was een waar spektakel. Uit een bijna onmogelijke situatie wist Atalante deze set toch te winnen. De beslissende 5de was echter voor de ploeg uit Huizen die daardoor 3 punten mee terug nam naar Huizen.

In een goed gevulde sporthal De Boei speelde het eerste herenteam van Atalante hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. De afwezige Tino werd vervangen door Erik Verbruggen en ook talent Sven Pothuizen had zich naast invalcoach Harold Catsburg op de bank begeven. De 1ste set begon Atalante ietwat nerveus. De passing lag niet helemaal optimaal, waardoor set-upper Frans Roos de ballen niet goed kreeg en daardoor moeite had om zijn aanvallers te bedienen. Ook het inbrengen van Erik Verbruggen voor Erik Raket bij 16-20 bracht geen verandering in de slechte passing. De 1ste set was dan ook een prooi voor Huizen, 19-25. In de 2de set lag de passing iets beter waardoor Atalante in het begin bij Huizen kon blijven. Echter sloeg Huizen een gaatje dat niet meer werd ingelopen door Atalante. Met een 21-25 eindstand was de 2de set ook voor Huizen.

De 3de belangrijke set bracht de ommekeer in het spel van de Vinkeveners. Strijdlustig werd punt voor punt binnengehaald en werd er naar elk punt een feestje gebouwd, zowel in het veld als op de tribune die goed gevuld was met de vaste supporters. Het ging gelijk op maar Atalante was, waar het in de eerste 2 sets niet lukte, nu wel gelukkiger in de afwerking. Met een paar rake klappen werd het vonnis geveld over Huizen. Atalante trok de set naar zich toe met 26-24.

In de 4de set, de mooiste set van het seizoen tot nu toe, presteerde Atalante het onmogelijke. Uit bijna verslagen positie werd er geknokt voor ieder punt. Bij een 19-22 tussenstand dachten de heren uit Huizen dat ze er al waren, maar Atalante liet zien waarom het soms kan spoken in sporthal De Boei met volle tribunes. Punt voor punt werd gepakt, maar Huizen kwam als eerste op matchpoint. Een ware inhaalrace voor Atalante die daarmee Huizen in diepe rouw dompelde. Een goede servicereeks van Erik Verbruggen gooide extra zout in de wonden, want met twee geplaatste service punten was de set verdiend voor Atalante, 29-27.

De beslissende 5de set werd met vertrouwen tegemoet gezien. Dat bleek ook wel, want Atalante ging door waar het gestopt was in de 4de set. Een kleine voorsprong werd genomen, maar via 5-3 en 8-7 werd gewisseld van velddeel. Huizen pakte de serve terug en pakte een aantal punten. Een klein gaatje was er, maar Atalante kwam toch weer terug in de wedstrijd. Bij een 13-13 tussenstand dook Huizen in een time-out. Een goede bleek later, want bij de eerste servicebeurt voor Huizen kwam de pass bij set-upper Frans Roos die de bal bij Leonard bracht, maar die sloeg de bal in het net. De volgende serve van Huizen bracht de bal na de set-up bij Erik Verbruggen die de bal uit sloeg. Zodoende verloor Atalante met het kleinst mogelijke verschil de 5de set, 13-15.

Zaterdag 14 oktober spelen de mannen van Atalante een uitwedstrijd tegen Sovoco H2 in Amersfoort. De eerstvolgende thuiswedstrijd voor de heren uit Vinkeveen zal zijn op vrijdag 20 oktober waar de heren van Keistad H4 te gast zullen zijn. De wedstrijd kent een aanvangstijd van 21:00 uur.

Vrijdagavond speelde het door Mulder Transport gesponsorde eerste herenteam van volleybalvereniging Atalante tegen de andere groen/gele equipe uit deze competitie: Huizen. De ploeg uit Huizen nam een 0-2 voorsprong waarna Atalante, met invalcoach Harold Catsburg op de bank, aan een waar spektakel stuk begon. De 3de en 4de set waren … Lees meer »