Hertha sleept zege uit het vuur

Geplaatst op: 9 oktober 2006

Met de sterke wedstrijd van vorige week tegen BVV ’31 (8-2) nog in het achterhoofd was er een hoop vertrouwen aanwezig binnen de ploeg van SV Hertha. De Vinkeveners wisten dat het een zware middag zou worden. Vorig jaar had men het ook lastig met het fysieke spel van de Utrechters. Het was dan ook zaak om zelf te blijven voetballen en niet mee te gaan in de manier van spelen van de tegenstander.

Dit laatste was nu precies wat Hertha in het begin van de wedstrijd wel deed. In eerste instantie was er nog een goede mogelijkheid van Wessel Mayer die eerst twee man uitspeelde en vervolgens op de keeper schoot, maar daarna ging Hertha erg slordig om met het balbezit. Dit had wellicht ook te maken met de situatie dat eerst Lars Overzee met een gebroken neus (na een elleboog) en even later Armand Sedney (zware tackle) met een enkelblessure het veld moesten verlaten. Binnen twintig minuten had Hertha zodoende al twee wissels toegepast.

De ingevallen Wim Mollers en Ivan Lont deden hun werk naar behoren en zorgden ervoor dat de kwaliteit van de ploeg prima op peil bleef. Ondank het matige veldspel en het vele onnodige balverlies waren er genoeg mogelijkheden voor Hertha via Jorg Landwaart, Erik Post en Bart v/d Meijs. Allen zagen hun pogingen stranden bij de doelman van Kismet. Zo werd er gerust met dezelfde stand als waarmee de wedstrijd begon.

In de rust vielen er harde woorden van trainer Bergsma aan het adres van zijn ploeg. Hij eiste meer scherpte, concentratie en rust van de ploeg. Dit was namelijk nodig om de harde en ook de zwak leidende arbiter te omzeilen op weg naar de drie punten.

Het tegenovergestelde gebeurde, want Hertha kwam op achterstand. Een voorzet van de linkerkant door Kismet werd achterin niet goed verwerkt, maar Voorbij leek de bal in zijn bezit te hebben, maar het was echter de aanvaller die onreglementair wist binnen te schuiven. Volgens de scheidsrechter was er niets mis met de actie en hij keurde de goal onterecht goed: 1-0. Niet lang na de achterstand werd Tan Bingol ingebracht voor Wouter van Breukelen en ging Mollers centraal naar het middenveld. Met deze zet kreeg Hertha het middenveld eindelijk in handen en kon er weer vooruit gevoetbald worden. Met afbraakvoetbal en onsportief gedrag probeerde de thuisploeg het spel van de bezoekers te ontregelen. Dit leek gedeeltelijk te lukken, maar het was Erik Post die eindelijk van zich deed spreken door knap in te koppen uit een voorzet van Aarsman, maar de doelman bracht redding. Uit de volgende aanval was het wel Post die kon scoren na voorbereidend werk van Lont. De spits schoot de bal uit de draai binnen voor de gelijkmaker en maakte hiermee zijn vijfde goal in drie wedstrijden: 1-1.

Hertha ging vlug op zoek naar de tweede goal om de wedstrijd alsnog te kunnen winnen. Via opeens wel goed veldspel werd Kismet op de eigen zestien meter gedrukt en onder druk gezet en de thuisploeg kon aanvallend niets meer klaarspelen. Opvallende was het dat Hertha uit een counter gevaarlijk werd, want uit een diepe pass van achteruit kon Landwaart aan zijn tegenstander ontsnappen en direct richting doel snellen. Met een zeer fraai schot in de verre kruising wist hij de bevrijdende 1-2 binnen te kegelen. In het restant van de wedstrijd gebeurde niet veel meer en Hertha kon de belangrijke drie punten bijschrijven.

Onverwacht, maar toch gekomen was de overwinning afgelopen zondag in Utrecht. In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen koploper Rivierwijkers, dat voor het eerst punten verspeelde tegen Sporting ’70, waren deze punten zeer van belang. De achterstand van Hertha bedraagt nu nog drie punten op nummer één BFC en één punt op Rivierwijkers dat aanstaande zondag naar Vinkeveen komt. Het is te hopen voor trainer Bergsma dat de blessures van Sedney, v/d Broek en Overzee zich niet te zwaar laten gelden en dat de vervangers het minstens zo goed zullen doen.

De wedstrijd op Sportpark De Molmhoek zal aanvangen om 14.00 uur.

In een matige wedstrijd heeft het Hertha van trainer Hans Bergsma een belangrijke overwinning weten te behalen in Utrecht. Tegen Kismet werd in de laatste tien minuten een achterstand omgebogen in een 1-2 overwinning. Met de sterke wedstrijd van vorige week tegen BVV ’31 (8-2) nog in het achterhoofd was … Lees meer »