Winst voor Atlantis

Geplaatst op: 9 oktober 2006

Zaterdag 7 oktober ging het vlaggenschip van Atlantis het duel aan tegen ESDO. In de voorbespreking werd al duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. ESDO is een hard werkend team, dat er tot de laatste minuut voor gaat. Atlantis zou dus alles op alles moeten zetten om te winnen en de reeks van verlies te doorbreken.

Atlantis begon in de aanval met Dorine Zijlstra, Chantal Poolman op de plaats van Nadia Bachdim, Arjen Markus en Peter van der Wel. In de verdediging startte Sandra Pronk, Lisanne van Doornik, Pim de Munter en Sjirk- Jan Zijlstra.

Atlantis begon de eerste helft meteen fel en geconcentreerd en opende de score via een korte kans van Arjen Markus. ESDO kon nog even meekomen, maar door een sterke verdediging en goed opgezette aanvallen liep Atlantis uit tot een 4-1 voorsprong. In de laatste tien minuten voor rust, kon ESDO zich nog terug vechten tot een score van 4- 3.

In de tweede helft kwamen beide teams moeilijk op gang, beide verdedigingen waren sterk en de doelpunten wilden aan beide kanten niet vallen. Door afstandsschoten van Sandra Pronk en Arjen Markus liep Atlantis uiteindelijk uit met drie punten voorsprong. Na een korte kans voor Pim de Munter, die tot een 7- 4 leidde, werd Pim gewisseld voor Jacco van Koeverden- Brouwer, die meteen zijn stempel op de wedstrijd zette met een strafworp. Via een schot wist ESDO nog tot een 8- 5 te komen, maar de strijd was al geleverd. Atlantis was deze wedstrijd duidelijk het sterkere team en vertrok met de welverdiende punten naar huis. De doelpunten kwamen deze wedstrijd van Sandra Pronk (2), Pim de Munter (2), Arjen Markus (2), Peter van der Wel (1) en Jacco van Koeverden Brouwer (1).

Aankomende dinsdag, om 20.00 uur in Mijdrecht, gaat het door Pimentel Fasteners gesponsorde team het duel aan tegen Waterland voor de bekerwedstrijd. Daarna zal het team op zaterdag 14 oktober tegen Midlandia 1 aantreden.

Afgelopen zaterdag ging het door Pimentel Fasteners gesponsorde eerste team van korfbalvereniging Atlantis het duel aan tegen ESDO in Kockengen. Na een ruststand van 4-3 voor Atlantis, werd de wedstrijd afgesloten met een score van 8 tegen 5 en kon Atlantis de welverdiende winstpunten mee naar huis nemen. Zaterdag 7 … Lees meer »