Afgelopen zaterdag was het weer heel gezellig en extra druk rond de korfbalkantine van De Vinken. Het zojuist gerealiseerde kunstgrasveld werd officieel geopend door wethouder Lambrechts. Om exact 15 uur 15 nam Vinkenvoorzitter Marja Verwoerd het woord. Zij gaf aan uitermate content te zijn met het nieuwe kunstgrasveld. Vervolgens sprak Ingrid Lambrechts enkele woorden, waarna beide dames een toost uitspraken op de goede resultaten die op de nieuwe grasmat neergezet kunnen worden.

Korfsponsor Brouwer
Rond het nieuwe centrecourt staan de borden van diverse sponsors opgesteld. Naast deze bordsponsors heeft De Vinken vanaf nu ook een officiële korfsponsor: de al vele jaren bij de vereniging betrokken firma G. Brouwer en Zn uit Wilnis. Bestuurslid sponsorzaken Jaco Kroon onthulde bij afwezigheid van sponsor Gerrit Brouwer het nieuwe spelmateriaal zelf. En onder luid applaus van het publiek werden de nieuwe manden aan het aluminium bevestigd.

Hierna nam Marja Verwoerd opnieuw het woord. Zij stelde de beide teams voor die deze middag de hoofdwedstrijd zouden spelen. Eerste het bezoekende IJsselvogels uit Moordrecht en daarna het thuisspelende Vinken. Wethouder Lambrechts verrichte vervolgens de beginworp Het was de start van een uiterst spannend en spectaculair duel.

Wennen
In de eerste helft leek het er veel op, dat De Vinken nog even moest wennen aan haar nieuwe accommodatie. De tegenstanders uit Moordrecht verzilverden in het begin een aantal kansen, waardoor de Teletrainingformatie al binnen tien minuten op een 0-3 achterstand stond. Pas in de tiende minuut trof ook de thuisploeg doel: Peter Kooijman scoorde van afstand. Uitstekend ondersteunend werk van invaller Coen Verlaan, die speelde voor de geblesseerde Peter Koeleman, stelde zijn vakgenoten telkens in een goede scoringspositie. Met name Mariska Meulstee kon hiervan profiteren. Zij zorgde voor 2-3 in de elfde minuut. De Vinkeveense opleving was echter van korte duur. Opnieuw kon IJsselvogels drie maal achtereen scoren. Een kwartier voor rust was het 2-6.

Veerkracht.
Voor heel even kwam de Bouthoornequipe weer terug. Een foutief afgestopte doorloper van Mariska Meulstee werd met een stip bestraft. Captain Arjan Kroon faalde niet, waarna Meulstee ook nog eens van afstand doel trof: 4-6. Tijd voor een nieuw trio treffers voor Moordrecht. Met nog zes minuten te gaan stonden de bezoekers op een uiterst comfortabele 4-9 voorsprong.

Maar de thuisploeg toonde weer haar veerkracht. Eerste benutte Mariska Meulstee een vrije bal, waarna bliksemschicht Peter Kooijman een door Helene Kroon aangegeven doorloper koelbloedig afrondde, om vervolgens vlak voor de thee de ruststand naar 7-9 te tillen.

Trefzeker
1 Ook na rust bleef de thuisploeg knokken voor wat ze waard was. Mariska Meulstee en Charita Hazeleger zorgden binnen vijf minuten voor de aansluiting. Het antwoord van IJsselvogels volgde direct: 9-10. Prima afvangwerk van Pascal Kroon leverde Vinken’s tweede aanval ook volop schotkansen. Helene Kroon was van afstand trefzeker, waarna de lekker op schot zijnde Mariska Meulstee de Teletrainingformatie voor het eerst op voorsprong bracht. Toch liet Moordrecht zich niet helemaal verrassen. De gelijkmaker volgde direct: 11-11.

Spannend
Het laatste kwartier van de wedstrijd steeg de spanning per seconde. Nadat Helene Kroon van afstand 12-11 maakte antwoordde IJsselvogels weer direct in de aanval hierna. Beide teams roken hun mogelijkheden en de schermutselingen namen toe. Irritaties waren er over en weer en langzaamaan werd duidelijk dat de koelbloedigste met de punten naar huis mocht gaan.

In de laatste vijf minuten werd nog evenzoveel keer gescoord. Eerst was het Arjan Kroon die doel trof, maar een strafworp voor de bezoekers nivelleerde Vinkens voorsprong weer. Susanne de Wit leek de wedstrijd te beslissen, maar ook haar treffer werd weer teniet gedaan door een Moordrechtse tegengoal.

Het was uiteindelijk Mariska Meulstee, die een vrije bal benutte en hiermee de eindstand van 15-14 op het scorebord liet verschijnen.

Bijzonder tevreden keken trainer-coach Dirk van der Vliet en hoofdsponsor Jannie Bouthoorn op deze openingswedstrijd terug. “Het was alsof een droomscenario uitkwam”, aldus een opgetogen Van der Vliet, waaraan Jannie Bouthoorn toevoegde: “De Vinken heeft zich uitstekend gepresenteerd. Het is een leuke ploeg met bijzonder potentieel. Het zullen zeker niet de laatste punten zijn.”

Komende zaterdag wacht De Vinken de zware uitwedstrijd tegen koploper OVVO in Maarssen. Wellicht dat het resultaat van deze middag een nieuwe stunt mogelijk maakt.

Afgelopen zaterdag was het weer heel gezellig en extra druk rond de korfbalkantine van De Vinken. Het zojuist gerealiseerde kunstgrasveld werd officieel geopend door wethouder Lambrechts. Om exact 15 uur 15 nam Vinkenvoorzitter Marja Verwoerd het woord. Zij gaf aan uitermate content te zijn met het nieuwe kunstgrasveld. Vervolgens sprak … Lees meer »