Vinken pakt eerste punten in de 1e klasse

Geplaatst op: 2 oktober 2006
Het door Bouthoorn Teletraining gesponsorde eerste team van K.V. De Vinken heeft zijn eerste overwinning behaald in de uitwedstrijd tegen KOAG uit Krimpen aan den IJssel. Na een 5-4 achterstand bij rust kon De Vinken na een slechte start in de tweede helft toch nog de wedstrijd naar zich toe trekken door de Krimpenaren met 10-13 te verslaan.

Eerste helft; Gelijke strijd
Afgelopen zaterdag kon trainer/coach Dirk van der Vliet voor het eerst weer beschikken over zijn basis acht. Peter Kooijman was weer hersteld van zijn enkelblessure. Peter begon samen met Pascal Kroon, Helene Kroon en Susanne de Wit in de verdediging en sloegen de eerste aanval van KOAG af. De eerste aanval van De Vinken bestaande uit aanvoerder Arjan Kroon, Peter Koeleman, Mariska Meulstee en Charita Hazeleger wist wel te scoren door middel van een afstandschot van Peter Koeleman. Hierna ging de strijd gelijk op. De Krimpenaren scoorden twee maal, maar Pascal Kroon zorgde met een kansje onder de korf voor een 2-2 tussenstand. KOAG wist in de eerste helft nog drie maal te scoren, maar gelukkig maakten Mariska Meulstee twee doelpunten waardoor de aansluiting met KOAG behouden bleef. Met een 5-4 achterstand gingen de Vinkeveners de rust in.

Tweede helft; Goede start slecht voorteken
De Vinken leek het scherpst uit de kleedkamers te komen, want direct na rust wist aanvoerder Arjan Kroon een doorloopbal te benutten. Niets was echter minder waar. De Krimpenaren kregen steeds meer grip op het spel van De Vinken en liepen uit naar een 9-5 voorsprong. Een kwartier verder in de tweede helft kon het vlaggenschip van De Vinken zich weer herstellen. Peter Kooijman forceerde een vrije bal welke Susanne de Wit goed inschoot. Vervolgens scoorde Peter zelf een doorloopbal. Met een 7-9 tussenstand zorgde het eerste aanvalsvak voor de aansluiting. Mariska Meulstee wist wederom te scoren, met twee zuivere afstandschoten werd de stand op gelijke hoogte gebracht. De Vinken pakte voor het eerst in de tweede helft een voorsprong door een afstandstreffer van Susanne de Wit.

Blessure Peter Koeleman, rentree Van der Vliet
Helaas moest Ria Kamminga, de verzorgster van het eerste team, ook nog in actie komen. De sterk spelende Peter Koeleman raakte in een sprongduel geblesseerd en moest van het veld af worden gedragen. Doordat de reserves nog niet aangekomen waren, moest de Bouthoornequipe verder met zeven man. KOAG wist hiervan te profiteren en maakten de gelijkmaker. Toen bleek dat de reserves niet op tijd konden komen, moest Dirk van der Vliet noodgedwongen zelf het veld instappen voor de resterende acht minuten speeltijd. Met Van der Vliet in het aanvalsvak wist Charita Hazeleger twee maal tot scoren te komen en kwam de overwinning steeds dichterbij. Na nog een gescoorde strafworp van Helene Kroon werd de wedstrijd beslist met 10-13 in het voordeel van De Vinken.

Opening kunstgrasveld
Volgende week speelt de Teletrainingformatie thuis op de Molmhoek om 15.30 tegen het op de vijfde plaats staande IJsselvogels uit Moordrecht. Dit zal gebeuren op het nieuwe kunstgrasveld van De Vinken en deze zal dan ook feestelijk worden geopend.

Het door Bouthoorn Teletraining gesponsorde eerste team van K.V. De Vinken heeft zijn eerste overwinning behaald in de uitwedstrijd tegen KOAG uit Krimpen aan den IJssel. Na een 5-4 achterstand bij rust kon De Vinken na een slechte start in de tweede helft toch nog de wedstrijd naar zich toe … Lees meer »