Dames 1 V.V. Atalante goed uit de startblokken

Geplaatst op: 2 oktober 2006
Zaandam - Dames Atalante 1 gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, hadden op vrijdag 29 september hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Met een ongewijzigde selectie was het seizoen al eigenlijk begin augustus begonnen. Met twee trainingen per week gedurende een aantal weken moesten de dames er weer klaar voor zijn. Door vakantieverplichtingen hebben we niet een echte oefenwedstrijd kunnen houden om zodoende te bepalen hoe we er als team ervoor stonden.

In Zaandam moest worden aangetreden tegen het derde dames team. Voor Atalante was dit een onbekend team; waar kwam dit team vandaan, gepromoveerd uit de 1e klasse of gedegradeerd uit de 3e divisie? Bij aankomst bleek dat het team voornamelijk uit jonge speelsters bestond. Een voordeel? Ja in eerste instantie wel. Wij als ervaren spelers dicteerde de wedstrijd in het begin. Ondanks dat het allemaal wennen was, liepen we uit naar een 16-10 voorsprong. Hoewel niet in de vertrouwde opstelling zoals verleden seizoen, Marleen was deze wedstrijd middenaanvalster, zat het organisatorisch goed in elkaar. Echter de tegenstanders begonnen aan een erg goede service reeks. Hierop hadden wij geen antwoord. Hoewel libero Jolanda de opstelling in het achterveld verschillende malen veranderde, liep de tegenstander toch uit naar een 24-18 voorsprong. Een time out, een wissel en plotseling stond het 24-24. Er waren weer winstkansen. Helaas kwamen de Atalante dames net iets tekort voor de eerste setoverwinning.

Met dezelfde teamopstelling werd aan de tweede set begonnen.

De dames hadden hun draai weer gevonden. Onder luide aanmoedigen van de reserves, Inge en Laura werd de tweede set gewonnen. Dit gaf veel vertrouwen voor de volgende sets.

Daar waar in de eerste set de tegenstanders veel scoorden met de service was dit gevaar geheel geneutraliseerd door goed passing in het achterveld. Geen enkel direct punt werd er meer gemaakt door de tegenpartij. Door dit goede passen kwamen de set ups ook beter bij de aanvallers, zodat ook zij makkelijker konden scoren. Dit niveau konden de dames uit Vinkeveen vast houden in de derde en vierde set.

Uiteindelijk werd het een 1-3 overwinning.

De eerste thuiswedstrijd van de dames van Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame zal zijn op vrijdagavond 13 oktober om 19:30 in De Boei te Vinkeveen. Met uw steun kan het geen ongeluksavond worden.

Vrijdag 6 oktober wacht echter eerst nog het altijd lastig Omniworld 2 uit Almere. Deze wedstrijd begint om 20:15 uur in sporthal Stedenwijk, Almere-Stad.

Zaandam - Dames Atalante 1 gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, hadden op vrijdag 29 september hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Met een ongewijzigde selectie was het seizoen al eigenlijk begin augustus begonnen. Met twee trainingen per week gedurende een aantal weken moesten de dames er weer … Lees meer »