Spuyt uit altijd lastig voor Atalante

Geplaatst op: 27 september 2006
De eerste wedstrijd van het seizoen 2006-2007 bracht de mannen van trainer Erik Raket naar Amsterdam waar het nietige De Spuyt de eerste tegenstander was.

Het vernieuwde eerste herenteam (daarover later meer) liet zich bijna in de luren leggen. Na een compacte 0-2 voorsprong volgde er een dip, maar de mannen waren op tijd bij de les om de meeste punten mee naar huis te nemen. Na 5-sets stond de 2-3 eindstand op het wedstrijdformulier en waren de eerste 3 punten binnen.

Het team heeft een gezichtsverandering ondergaan. Vaste waardes zoals Erik Verbruggen, Bas van der Lubbe en Rick de Groot zijn naar het 2de herenteam gegaan met als doel dit herenteam binnen een aantal jaren ook in de 1ste klasse te laten spelen. Dit jonge talentteam wist maandag al te winnen in Haarlem met de duidelijke cijfers 0-4.

Daar de selectie van het eerste herenteam uit hoofdzakelijk oude rotten bestaat en niet altijd iedereen aanwezig is, wordt er een beroep gedaan op de spelers uit heren 2. Vanavond waren Erik Verbruggen en Bas van der Lubbe dan ook weer van de partij. Trainer Erik Raket is ook aan de selectie toegevoegd, waardoor het team naast aanvoeder Robert Hardeman uit twee linkshandige aanvallers bestaat. Naast Erik Raket bestaat het team verder uit: Robert Hardeman, Frans Roos, Tino van ‘t Hoenderdaal, Duncan van Senten, Lex Bijer, Leonard de Jong, en Johan van Westendorp.

De 1ste set begonnen de Vinkeveners goed. Met degelijk spel (niet altijd even netjes) wisten de heren al snel een gaatje te slaan met De Spuyt. Dit gat werd behouden tijdens de eerste set, waardoor Atalante de set winnend afsloot met 20-25. De 2de set was wederom voor Atalante, maar de eerste foutjes slopen binnen de ploeg. Afspraken werden ten dele opgevolgd waardoor het gat dat geslagen was, langzaam kleiner werd. Echter bleek het gat groot genoeg om de 2de set ook winnend af te sluiten. Met een 22-25 eindstand waren de Vinkeveners gewaarschuwd voor de komende sets.

Met een 0-2 voorsprong werd de 3de set met vertrouwen tegemoet gezien. Met Erik Verbruggen voor Duncan van Senten werd begonnen aan de 3de set. Atalante kwam maar niet op gang en De Spuyt pakte punt voor punt. Hierdoor ontstond een gaatje met Atalante. De heren namen een time-out en aanvoerder Hardeman gaf de aanwijzingen, waardoor Atalante zich enigszins wist te herpakken. Er waren echter diverse miscommunicaties binnen de lijnen waardoor De Spuyt uit wist te lopen. De pass wist spelverdeler Frans Roos ook niet meer te bereiken, waadoor de 3de set een prooi werd voor de Spuyt, 25-21.

In de 4de set kwam Duncan van Senten voor Erik Raket binnen de lijnen. Atalante nam gelijk een kleine voorsprong, maar daarna was het gebeurd met de Vinkeveners. Via 8-2 en 18-10 werd de set compleet weggeven met 25-18. Hierdoor was het 2-2 en moest er een 5de set aan te pas komen. In deze 5de set kon Atalante bewijzen dat zij over de langste adem beschikken. Atalante maakte het zich een klein beetje moeilijk door een 2-7 voorsprong nog bijna weg te geven, maar bij de veldwissel stond het 6-8 in het voordeel van Atalante. In het 2de gedeelte van de 5de set drukten de mannen door en was het verzet weg bij De Spuyt. Met een 8-15 eindstand was de set voor Atalante. Hierdoor waren de eerste 3 punten een feit.

Vrijdag 6 oktober spelen de heren hun eerste thuiswedstrijd. Om 21:00 uur is Huizen H2 te gast in Vinkeveen. Plaats van handelen is sporthal De Boei te Vinkveen.

De eerste wedstrijd van het seizoen 2006-2007 bracht de mannen van trainer Erik Raket naar Amsterdam waar het nietige De Spuyt de eerste tegenstander was. Het vernieuwde eerste herenteam (daarover later meer) liet zich bijna in de luren leggen. Na een compacte 0-2 voorsprong volgde er een dip, maar de … Lees meer »