Atlantis laat wederom punten liggen

Geplaatst op: 25 september 2006

Het eerste team van Atlantis, dat deze competitie moeizaam uit de startblokken komt, had in drie wedstrijden nog slechts twee winstpunten weten te pakken. Wel vertoont het spel van Atlantis een opgaande lijn en met de wetenschap dat Fiducia een lastige tegenstander zou worden, begon Atlantis gemotiveerd aan de wedstrijd. Echter, ook Fiducia had een verloren wedstrijd van de week ervoor goed te maken, dus beide ploegen waren gebrand op winst.

In de eerste aanval begonnen Nadia Bachdim, Dorine Zijlstra, Arjen Markus en Peter van de Wel. In de verdediging startten Chantal Poolman, die speelde voor de geblesseerde Sandra Pronk, Lisanne van Doornik, Sjirk-Jan Zijlstra en Pim de Munter.

De doelpunten kwamen deze wedstrijd van Peter van de Wel (3), Lisanne van Doornik (2), Arjen Markus (2), Dorine Zijlstra (1), Sjirk-Jan Zijlstra (1), Chantal Poolman (1), Nadia Bachdim (1) en de invaller Jacco van Koeverden Brouwer (1).

Atlantis begon voortvarend. Al in de eerste minuut scoorde Dorine Zijlstra een afstandschot. Via doelpunten van Lisanne van Doornik, Arjen Markus en Peter van de Wel hielden Atlantis en Fiducia elkaar steeds in evenwicht. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en om-en-om scoren resulteerde in een ruststand van 7-7.

In de rust adviseerde Coach Hans Peters om het speltempo hoog te houden, omdat de conditie van Fiducia een zwakke plek zou kunnen zijn. De tweede helft leek zich net zo te ontwikkelen als de eerste helft. Tot tien minuten voor tijd ging het nog steeds gelijk op; de stand was 11-11. Omdat Atlantis verzuimde door te drukken, kon Fiducia een gat slaan en zich boven de conditionele tekortkomingen uitknokken. Atlantis wist niet meer mee te scoren en Fiducia liep uit naar 11-15. In de laatste fase van de wedstrijd werden er verschillende spelers gewisseld. Jacco van Koeverden Brouwer, Inge van Moort en Jelmer Steen kwamen in het veld voor Sjirk-Jan Zijlstra, Chantal Poolman en Peter van de Wel. Het twaalfde doelpunt, gescoord door Jacco van Koeverden Brouwer was nog slechts voor de statistieken.

Volgende week treedt Atlantis aan tegen Asonia. Atlantis is erop gebrand om deze verloren wedstrijd de komende week goed te maken. Tegen Asonia zal de door Pimentel Fasteners gesponsorde formatie moeten laten zien dat zij nog steeds de ambitie heeft om te knokken voor de bovenste plaats. Het eerste van Atlantis speelt om 15.30 op het eigen kunstgrasveld in Mijdrecht. U komt toch ook?

Atlantis verloor afgelopen zaterdag haar derde wedstrijd op rij. Het door Pimentel Fasteners gesponsorde team heeft deze competitie nog maar één wedstrijd kunnen winnen. De thuiswedstrijd tegen Fiducia uit Vleuten eindigde in een stand van 12-15. Het eerste team van Atlantis, dat deze competitie moeizaam uit de startblokken komt, had … Lees meer »