Atlantis onderuit bij THOR

Geplaatst op: 18 september 2006
Afgelopen zaterdag speelde het vlaggenschip van korfbalvereniging Atlantis uit tegen THOR in Harmelen.

Na de verloren wedstrijd tegen DSO vorige week, moest de door Pimentel Fasteners gesponsorde formatie vandaag de punten mee naar huis nemen. Helaas stond er na zeventig minuten spelen een stand van 14-7 in het nadeel van Atlantis op het scorebord. THOR was de terechte winnaar.

THOR startte de wedstrijd uitstekend. Vrij kort na de start wisten zij via een vrije bal de 1-0 aan te tekenen. Na acht minuten deed het eerste aanvalsvak van Atlantis iets terug. Een kort kansje bij de korf werd prima afgerond door Arjen Markus. Direct erna maakte THOR via een strafworp 2-1. In de elfde minuut wist Sjirk een goede aanval met een fraai afstandschot af te ronden. 2-2. Ondanks het feit dat Atlantis goed tegenstand bood en de aanvalsopbouw van THOR diverse malen wist te verstoren, kwam THOR toch weer op een 4-2 voorsprong. Voor beide ploegen de rust ingingen, werd er nog twee keer gescoord. Sandra Pronk tekende met een prima afstandschot voor de 5-3. Atlantis kon in tegenstelling tot vorige week tevreden terugkijken op de eerste helft. Met name verdedigend werd goed tegenstand geboden. Aanvallend moest in de tweede helft het veld groot worden gehouden. De bal moest het werk doen en er moest simpel gekorfbald worden. Het eerste kwartier beloofde veel goeds. Via een behoorlijke dosis inzet en fraaie treffers van Nadia Bachdim, Sjirk-Jan Zijlstra en Lisanne van Doornik stond er een stand van 6-6 op het scorebord. Dit was het moment van erop of eronder… Maar het terugknokken naar het gelijke spel had veel energie gekost. In de verdedigingen erna ontbrak de benodigde scherpte. THOR maakte hier gretig gebruik van en maakte binnen vijf minuten drie treffers. Ondanks dat er vanwege de hitte na twintig minuten een korte drinkpauze werd ingelast waarin Atlantis haar krachten kon herpakken, bleek het verzet gebroken. THOR liep verder uit naar 11-6. In de 25e minuut werden Barry van der Waa en Inge van Moort ingebracht voor Peter van der Wel en Dorine Zijlstra. Van der Waa scoorde in de 28e minuut nog wel de 11-7, maar de kracht voor een slotoffensief ontbrak. THOR wist in de laatste minuten nog drie keer te scoren en bracht daarmee de einduitslag op 14-7.

Volgende week speelt Atlantis om 15.30 uur thuis tegen Fiducia. Het is te hopen dat het spel beter gaat lopen en de kansen worden afgerond. Hoewel de competitie nog jong is, moet de door Pimentel Fasteners gesponsorde formatie nu wel bij de top gaan aansluiten.

Afgelopen zaterdag speelde het vlaggenschip van korfbalvereniging Atlantis uit tegen THOR in Harmelen. Na de verloren wedstrijd tegen DSO vorige week, moest de door Pimentel Fasteners gesponsorde formatie vandaag de punten mee naar huis nemen. Helaas stond er na zeventig minuten spelen een stand van 14-7 in het nadeel van … Lees meer »