Geen Utrechtse gemeenten onder financieel toezicht


Geplaatst op: 20 december 2012

De provincie Utrecht heeft na het beoordelen van de begrotingen en jaarrekeningen van de Utrechtse gemeenten besloten geen gemeenten onder preventief toezicht te stellen. Wel heeft de provincie bij 14 van de 26 gemeenten serieuze kanttekeningen geplaatst bij de meerjarenbegroting 2013 -2016.

Deze kanttekeningen gaan vooral over bezuinigingen die nog niet concreet gemaakt zijn. De provincie heeft deze gemeenten aangespoord dit nog verder in te vullen om te zorgen dat ook in 2014 de begroting weer op orde is.

In 2012 stonden er twee gemeenten onder toezicht van de provincie (De Ronde Venen en de Utrechtse Heuvelrug), deze gemeenten mogen het komende jaar zelf weer uitgaven doen zonder hier vooraf toestemming van de provincie te vragen.

Wel is het recreatieschap Vinkeveense Plassen opnieuw onder preventief toezicht gesteld, omdat er geen begrotingsevenwicht was. Dit is een van de 20 samenwerkingsverbanden die ook onder toezicht van de provincie vallen, de zogenaamde gemeenschappelijke regelingen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Provincie Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geen Utrechtse gemeenten onder financieel toezicht

De provincie Utrecht heeft na het beoordelen van de begrotingen en jaarrekeningen van de Utrechtse gemeenten besloten geen gemeenten onder preventief toezicht te stellen. Wel heeft de provincie bij 14 van de 26 gemeenten serieuze kanttekeningen geplaatst bij de meerjarenbegroting 2013 -2016. Deze kanttekeningen gaan vooral over bezuinigingen die nog … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: