Atlantis kansloos tegen koploper Luno

Geplaatst op: 11 april 2006

Atlantis kon de wedstrijd beginnen in de wetenschap dat het de laatste kans was om mee te blijven dingen naar de titel. Nieuw puntverlies na het kostbare verlies van vorige week tegen runner up Des zou betekenen dat Atlantis uitgeschakeld is voor de eerste plaats. Dat Atlantis een zware dobber zou hebben aan Luno was vooraf wel duidelijk, omdat zij in de zaal gepromoveerd zijn naar de eerste klasse. Coach Hans Peters vertelde zijn ploeg dan ook dat ze vrijuit moesten gaan spelen om een kans te maken. Atlantis pikte deze boodschap in het begin van de wedstrijd goed op en wisten zelfs een 3-5 voorsprong te behalen na een aantal mooi uitgespeelde kansen.

Hoewel Luno enigszins verrast leek, wisten ze terug te komen in de wedstrijd en waar Atlantis zo voortvarend begon konden zij dit in het tweede deel van de eerste helft niet vasthouden. Een probleem dat de laatste weken vaker voorkwam stak ook nu weer de kop op; het spel werd te statisch en te voorspelbaar. Luno bleef georganiseerd spelen en deze stabiliteit die Atlantis zo ontbeert betaalde zich voor Luno uit in doelpunten, waardoor vlak voor rust de stand 9-5 in het voordeel van Luno was.

Een vierpunten achterstand in de rust is moeilijk om te overbruggen maar niet onmogelijk en met die gedachte ging Atlantis vol goede moed de tweede helft in.

Atlantis’ hoop werd echter al na twee minuten in de kiem gesmoord na twee snel achter elkaar gemaakte doelpunten van Luno. Atlantis kon hierna geen vuist meer maken. Voor het vervolg van de wedstrijd probeerde Atlantis er het beste van te maken ondanks dat de overwinning steeds verder weg leek. De kansen van Atlantis werden steeds schaarser en de kansen die wel werden gecreëerd werden niet afgemaakt.

Een kwartier voor het einde was de stand 15-7. Om toch nog wat pit in het team te houden zette coach Hans Peters zijn volledige reservebank in. Kim Stolk kwam voor Sandra Pronk in de ploeg, die na vele onderlinge duels met haar dame moe gestreden was. A-junioren Cora Zijlstra en Bas Boogaard mochten ook hun eerste ervaring bij het eerste opdoen. Zij speelden verdienstelijk en zullen de komende jaren een welkome aanvulling vormen voor de Atlantis selectie. Beide ploegen scoorden nog één maal, zodat de eindstand 16-8 bereikt werd. De doelpunten van Atlantis kwamen op naam van Peter van der Wel (3x), Jacco van Koeverden Brouwer (3x), Sandra Pronk (1x) en Chantal Poolman (1x).

Afgelopen zaterdag moest het eerste team van Atlantis tegen koploper Luno uit Linschoten spelen. De door Bos Container B.V. gesponsorde formatie moest nog steeds aantreden zonder de geblesseerde Dorine Zijlstra. Op haar plaats speelde Nadia Bachdim. Atlantis kon de wedstrijd beginnen in de wetenschap dat het de laatste kans was … Lees meer »