Dames 1 V.V. Atalante eindigt op een derde plaats!

Geplaatst op: 10 april 2006

De nummer 2 heeft recht op het spelen van P/D wedstrijden voor promotie naar de 3e divisie. Wat Huizen echter niet wist was dat Atalante al bij de bond had aangegeven dat zij afzagen van promotiewedstrijden, hetgeen inhield dat Huizen ook bij verlies de P/D wedstrijden mag gaan spelen. Dat betekende voor de dames van Atalante dat er voor hen geen druk op stond en zij ontspannen aan deze wedstrijd konden beginnen. Natuurlijk wilden zij de laatste wedstrijd wel winnend afsluiten om zodoende als 2e te eindigen in de promotieklasse.

Het pakte echter allemaal wat anders uit.

Vanaf het begin van de wedstrijd was toch duidelijk te zien dat ook bij de dames van

Atalante de spanning erg groot was. Er werden vooral in de eerste set fouten gemaakt, die het gevolg van deze spanning waren en Atalante keek al snel tegen een achterstand aan.

Na de time-out aangevraagd door trainer/coach Johan van Westendorp wisten de dames de draad weer op te pakken en trokken langzaam maar zeker de set naar zich toe. Door mooie aanvallen van Irma Schouten en goed verdedigend werk van libero Jolanda Schockman wisten de dames van Atalante een voorsprong te nemen. Marlieke Moen werd in het achterveld in gebracht en dankzij deze versterking wonnen de dames de eerste set.

De tweede set begon Atalante vol overtuiging, maar al snel bleek dat Huizen zich herpakt had en het heft in handen nam. Atalante keek tegen een achterstand aan en mede door het publiek van Huizen (welke niet altijd even sportief reageerde) slopen er foutjes in de verdediging van Atalante. Mirjam van der Strate stond lekker aan te vallen, maar de scheids was het hier niet helemaal mee eens. Hij nam twee keer een foute beslissing en de dames kwamen niet meer in hun spel. Deze set eindigde in een 25-15 overwinning voor Huizen.

De derde set ging Atalante prima van start en door goed serveren van spelverdeelster Nancy Schockman stond het al rap 4-0. Echter Huizen bleek een taaie tegenstandster en punt voor punt kwam ze dichterbij. Er volgden spannende rally’s van beide zijden, die werden afgerond met schitterende aanvallen. Om uit te lopen probeerde Inge Versteeg via prikballen de verdediging te verstoren. Op het eind had Huizen toch het beste van het spel en ondanks goed blokkerend werk van Marleen Sondermeijer won de thuisploeg de set en nam daarmee een 2-1 voorsprong.

De 4e set vocht Atalante voor wat ze waard was, maar er slopen steeds meer fouten in het spel. Ook aanvallend kwam Atalante er niet meer goed door en de achterstand die was opgelopen werd niet meer helemaal goed gemaakt. Atalante stond 19-14 achter, maar wist zich door de goede service van Carin van Tellingen weer terug te knokken tot 20-20. Op de stand van 22-22 serveerde Atalante echter fout en gelijk daarna wist Huizen te scoren 24-22. Ook bij Huizen werd de spanning te groot en een fout service was het gevolg 24-23. Tenslotte wist Huizen met een prachtige aanval door het midden de set winnend af te sluiten.

Jammer dat de laatste wedstrijd met een verlies werd afgesloten, maar de dames kunnen terug kijken op een goed seizoen en eindigen op een mooie 3e plaats in de promotieklasse.

Huizen - Zaterdag 6 april om 17.30 speelden de dames van Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame tegen PrimaDonnaHuizen. Er stond deze wedstrijd veel op het spel. Atalante stond op de tweede plaats met 1 punt voorsprong op Huizen. De nummer 2 heeft recht op het spelen van P/D wedstrijden voor … Lees meer »