Duur puntverlies voor Atlantis

Geplaatst op: 4 april 2006
In de strijd om de bovenste plek op de ranglijst heeft Atlantis 1 afgelopen zaterdag duur puntverlies geleden. In een matig duel, waarin de harde wind het scoren voor beide ploegen lastig maakte, startte de door BOS container B.V. gesponsorde formatie flitsend. De ploeg uit Delft liet zich echter niet imponeren en knokte zichzelf terug in de wedstrijd. Waar Atlantis maar moeilijk de rebound kon vasthouden, lukte dit DES veel beter, waardoor zij veelvuldig kansen konden creëren. Dit resulteerde uiteindelijk in een 6-9 winst voor de Delftse formatie, die hiermee terecht de punten mee naar huis nam.

De eerste aanval van Atlantis, met Lisanne van Doornik, Chantal Poolman, Sjirk-Jan Zijlstra en Peter van der Wel in de basis, startte voortvarend. Was het eerst Peter van der Wel die in de eerste minuut een vrije bal wist af te ronden was het nog geen minuut later Sjirk-Jan Zijlstra die zijn tegenstander wist te passeren, waardoor van der Wel uiteindelijk van korte afstand kon afronden. Vijf minuten later kwam het antwoord van DES. De heren van de Delftse formatie toonden zich buitengewoon goed op elkaar ingespeeld, waardoor een heer op heer doorloopcombinatie afgerond kon worden. Binnen de minuut was het echter alweer 3-1 door een schot van grote afstand van Sandra Pronk. Hierna volgde een rommelige periode aan Atlantiszijde met veel plaatsfouten, te slappe loopacties en een feller DES dat veel ballen wist te onderscheppen. De aanval van Atlantis kreeg geen vat op het verdedigende werk van DES, waardoor er veel druk op de verdediging kwam te staan. Uiteindelijk kwam de ploeg uit Delft dan ook langszij. In de 29e minuut werd het 3-3. Wat het eerste aanvalsvak niet lukte, lukte in de tweede aanval gelukkig wel. Jacco van Koeverden Brouwer tekende direct na de vakwissel de 4-3 aan door een mooi afstandschot. Met deze kleine voorsprong kwam de rust steeds dichterbij. Maar via een sluwe vrije bal wist DES in de laatste minuut nog gelijk te maken. De rust had DES duidelijk beter gedaan dan Atlantis, want in de ruim 25 minuten die volgden, wist DES 4 keer het mandje te vinden, waar het bij Atlantis niet lukte. De door BOS container B.V. gesponsorde ploeg kreeg geen vat op de sterke rebound van DES. Atlantis zat in de tang van DES en kon zich er niet uit worstelen. Pas in de 26e minuut, toen Atlantis beter en sneller vanuit de korf ging combineren, wist Peter van der Wel de stand op 5-8 te zetten. Maar de muur van DES bleef heel. Toen de ploeg uit Delft ook nog de 5-9 aan wist te tekenen, was het verzet gebroken. De 6-9 van Arjen Markus was nog slechts voor de statistieken.

Het is duidelijk dat de Mijdrechtse formatie zoekende is. Er zal hard geknokt moeten worden om de aansluiting bovenin te behouden. Volgende week speelt Atlantis om 15.30 uur uit in Linschoten tegen de nummer twee Luno.

In de strijd om de bovenste plek op de ranglijst heeft Atlantis 1 afgelopen zaterdag duur puntverlies geleden. In een matig duel, waarin de harde wind het scoren voor beide ploegen lastig maakte, startte de door BOS container B.V. gesponsorde formatie flitsend. De ploeg uit Delft liet zich echter niet … Lees meer »