Dames 1 V.V. Atalante doet wat ze moet doen

Geplaatst op: 3 april 2006
Vinkeveen- Vrijdag 31 maart hadden de dames van Atalante, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame hun laatste thuiswedstrijd.

Is dit dan de laatste wedstrijd van het seizoen? Nog niet. Komende zaterdag spelen de dames de wedstrijd om de tweede plaats in de promotieklasse. Door een goede overwinning van 4-0 op de dames van Wilhelmina gaat Atalante met 1 punt voorsprong de strijd aan om deze tweede plek.

Terug naar de wedstrijd. Met een geblesseerde Irma Schouten aan de kant begonnen de dames de wedstrijd wat onwennig. Marlieke Moen moest er even inkomen op haar nieuwe positie. Al vlot hadden de dames het ritme te pakken en bouwde een goede voorsprong op. Aan het einde van set werd Irma ingebracht om wat ritme weer op te bouwen. Met goed en uitgekiend serveerwerk werd de eerste set gewonnen.

De tweede set verliep eigenlijk hetzelfde als de eerste. Tot een punt of tien liep het prima totdat Nancy Schockman ontzettende kramp in haar kuit kreeg. Een blessure time-out moest er aan te pas komen om de spelverdeelster weer op te lappen. Na een zalfje, pijnstiller, massage en rek – en strekoefeningen kom zij toch weer verder. Gelukkig konden de dames het spelniveau weer snel oppakken en de winst in de tweede set was een feit.

Met het oog op de kraker van volgende week moest iedereen speeltijd hebben om zodoende ritme op te doen. In de vertrouwde basis samenstelling werd de derde set begonnen. Een kleine wijziging was er nog, namelijk Marleen Sondermeijer ging in het achterveld eruit voor de libero in plaats van Carin van Tellingen. Ondanks de vertrouwde opstelling ging het moeizamer dan de vorige set. Ook gingen de dames van Wilhelmina beter spelen. Lange tijd ging het gelijk op totdat de tegenpartij een setpoint kreeg. Atalante herstelde goed en werkte het setpoint weg middels een paar goede reddingen en prima aanvallen. Na een aantal setpoints voor beide partijen trokken de dames van Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame aan het langste eind. 3-0 voorspong.

Met gedegen en geconcentreerd spel werd de vierde set eenvoudig gewonnen. Een prima opsteker voor volgende week.

Zaterdag valt dus de beslissing in deze poule. Een kampioen is er al in AVV Keistad 3, maar de strijd om de felbegeerde (want recht op PD) tweede plek is nog in volle gang. Heeft u niks te doen zaterdag, of wilt u een leuke wedstrijd zien? Wij hopen u als supporter te mogen bezoeken op zaterdag 8 april om 17.30 uur in Sporthal Huizermaat te Huizen.

Vinkeveen- Vrijdag 31 maart hadden de dames van Atalante, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame hun laatste thuiswedstrijd.Is dit dan de laatste wedstrijd van het seizoen? Nog niet. Komende zaterdag spelen de dames de wedstrijd om de tweede plaats in de promotieklasse. Door een goede overwinning van 4-0 op … Lees meer »