Atalante pakt volle 5 punten in laatste thuiswedstrijd van het seizoen

Geplaatst op: 3 april 2006
Atalante speelde afgelopen vrijdag 31 maart hun laatste thuiswedstrijd van seizoen 2005/2006. Zij deden dit vol overtuiging. De bedoeling was om de kater na het verlies van vorige week tegen US weg te spelen. Dit lukte ruimschoots. In een overvolle sporthal De Boei werd Die Raeckse op een 4-0 verlies getrakteerd. Setstanden waren: 25-21, 25-23, 25-21 en 25-23.

Met een volledige bezetting kon coach Erik Raket van meet af aan Die Raeckse onder druk zetten. Eerste spelverdeler Frans Roos en Duncan van Senten begonnen langs de kant. De overige 6, waarvan Bouke Bresser zijn laatste thuiswedstrijd speelde, hij gaat stoppen, begonnen goed aan de wedstrijd en konden al snel een gat slaan met de Haarlemse tegenstander. Aan het eind van de set werd het nog een beetje spannend, maar de Vinkeveners waren op tijd bij de les om de genomen voorsprong niet meer uit handen te geven. Setstand: 25-21.

In de 2de set kwamen Frans Roos en Duncan van Senten binnen de lijnen voor respectievelijk Rick de Groot en Bouke Bresser. Atalante ging goed geconcentreerd door en haalde punt voor punt binnen. Die Raeckse klampte nog wel even aan, maar Atalante was de partij die een aantal punten voordeel had. Aan het eind van de 2de set was de concentratie aan Atalante verslapt, waardoor Die Raeckse bijna langszij wist te komen. Aangemoedigd door het in grote getale opgekomen publiek wisten de mannen van Erik Raket op tijd het tij te keren. Met een paar rake klappen werd de 2de set ook binnen gehaald door de Vinkeveners, 25-23.

In de 3de set werden Rick de Groot en Bouke Bresser weer binnen de lijnen gebracht. Atalante was los en met een goede pass werd Rick de Groot makkelijk gevonden. Die kon op zijn beurt zijn aanvallers goed bedienen, waardoor er een zeer gevarieerde aanval te zien was. Die Raeckse werd af en toe compleet weggespeeld qua blokkering. Atalante nam een ruime voorsprong die op zijn beurt weer tenietgedaan werd door persoonlijke foutjes. Het gat van 6 punten voorspong werd zienderogen kleiner en bij een 20-18 setstand nam Erik Raket zijn eerste time-out. Hij zette de boel op scherp en de mannen werden weer binnen de lijnen gestuurd. Na 3 punten stonden de mannen weer om Erik Raket heen, het was inmiddels 20-21 voor Die Raeckse. Met een alles of niets offensief trokken de mannen van Atalante ten strijde en werd puntje voor puntje gepakt. Met de nodige servicedruk bezweken de passers van Die Raeckse. De set werd uiteindelijk gewonnen door Atalante met 25-21.

In de 4de set kwamen Frans en Duncan weer in het veld voor Rick en Bouke. Atalante wilde de laatste thuiswedstrijd van het seizoen goed afsluiten en het publiek trakteren op een 4-0 overwinning. Met deze boodschap en gedachte begonnen de heren aan de 4de set. Met verzorgd spel en degelijk volleybal werd ook de laatste set binnen gehaald. Het werd aan het eind nog even spannend, maar wat de hele wedstrijd al bleek gold ook voor de laatste set. Atalante wist ook deze set te winnen met 25-23. Met dit resultaat kunnen de heren 5 punten toevoegen en zullen zij waarschijnlijk op plaats 8 gaan eindigen dit seizoen. Volgende week wacht de laatste wedstrijd uit tegen Smashing ‘72 uit Diemen. Zoals al hierboven beschreven speelde Bouke Bresser zijn laatste thuiswedstrijd en zal volgende week geheel afscheid nemen van de herenselectie.

Atalante speelde afgelopen vrijdag 31 maart hun laatste thuiswedstrijd van seizoen 2005/2006. Zij deden dit vol overtuiging. De bedoeling was om de kater na het verlies van vorige week tegen US weg te spelen. Dit lukte ruimschoots. In een overvolle sporthal De Boei werd Die Raeckse op een 4-0 verlies … Lees meer »