Atlantis start tweede helft veld met overwinning

Geplaatst op: 27 maart 2006
Afgelopen zaterdag speelde het vlaggenschip van Atlantis tegen SEV uit Leidschendam. De door BOS container BV gesponsorde ploeg startte de tweede helft van de veldcompetitie in een gewijzigde opstelling. Jacco van Koeverden Brouwer is aan de basisacht toegevoegd, Nadia Bachdim speelde op de plek van Chantal Poolman en Mirjam Gortenmulder vervangt voorlopig de geblesseerde Dorine Zijlstra.

Na een matige oefenperiode waren de Mijdrechtenaren gebrand op een positief resultaat. Na een rommelige en matige wedstrijd trok Altantis uiteindelijk toch aan het langste eind en bleven de punten na een 9-8 eindstand thuis in Mijdrecht.

De genoemde mutaties waren aanleiding om ook in de vakopstellingen wijzigingen door te voeren. Mede hierdoor kon Atlantis de combinaties niet altijd even makkelijk vinden en liepen aanvallen stroef, statisch en rommelig. Toch was het Atlantis dat via een korte kans de score opende. Hoewel de ploeg uit Mijdrecht speltechnisch sterker was, konden zij dit niet in de score terug laten komen. Via schoten van Arjen Markus, Sjirk-Jan Zijlstra, Sandra Pronk en een korte kans van Peter van der Wel ging de ploeg met een 5-4 voorsprong de rust in. In de tweede helft was het zaak de ploeg uit Leidschendam verder op achterstand te brengen, waardoor het verzet zou breken. Het was echter SEV dat via een vrije bal direct de 5-5 aantekende.

Atlantis kwam zelfs nog even op achterstand, maar Jacco van Koeverden Brouwer bracht de balans in de score weer terug op 6-6. Nog geen minuut later wist Lisanne uit een mooi uitgespeelde dieptebal de 7-6 aan te tekenen, waarna Sjirk-Jan Zijlstra de voorsprong met een schot naar 8-6 op wist te schroeven. Het was echter wederom SEV dat direct een antwoord had en weer wist terug te krabbelen naar 8-7. Met nog zo’n tien minuten op het mooie nieuwe scorebord breidde Jacco van Koeverden Brouwer de score opnieuw uit naar twee punten. Op dat moment leek SEV niet meer bij machte om terug te komen. De door BOS container gesponsorde equipe was echter ook niet scherp genoeg om verder uit te lopen, waardoor er met name voor het publiek nog tien spannende minuten aanbraken.

Zeker nadat SEV in de 29e minuut nog eenmaal wist te scoren. Gelukkig voor Atlantis bleef het hierbij en was het eindresultaat positief te noemen. Volgende week speelt Atlantis om 15.30 uur thuis tegen DES. Met een flinke dosis strijd, felheid, inzet en de steun van het Mijdrechtse publiek moet het lukken om de twee punten weer in Mijdrecht te houden.

Afgelopen zaterdag speelde het vlaggenschip van Atlantis tegen SEV uit Leidschendam. De door BOS container BV gesponsorde ploeg startte de tweede helft van de veldcompetitie in een gewijzigde opstelling. Jacco van Koeverden Brouwer is aan de basisacht toegevoegd, Nadia Bachdim speelde op de plek van Chantal Poolman en Mirjam Gortenmulder … Lees meer »