Makkelijke overwinning voor de dames van Atalante 1

Geplaatst op: 27 maart 2006
Nederhorst den Berg - Vrijdagavond 24 maart moesten de Atalante Dames 1, gesponsord door Krijn Verbruggen en Zn. en Haaxman Lichtreclame, het opnemen tegen het als laatst geplaatste Nederhorst. Zonder Coach Johan van Westendorp maar met invalcoach Duncan van Senten gingen de dames op weg naar Nederhorst den Berg. Bij aanvang van de wedstrijd stond Atalante op de derde plek met 66 punten en Prima Donna Huizen op de tweede plek met 67 punten. Met nog 3 wedstrijden voor de boeg was het voor de Vinkeveense dames dan ook zaak om voor de volle winst te gaan en zo vijf punten mee naar huis nemen.

De eerste set werd begonnen zonder Irma Schouten, die geblesseerd was aan haar achillespees. De Atalanter dames zaten goed in hun spel, de passes kwamen keurig aan bij het net, de set-ups werden gevarieerd gegeven en de ballen werden netjes afgemaakt. Met een goede service werd Nederhorst aardig onder druk gezet. De dames scoorden dan ook makkelijk punt na punt. De eerste set werd gewonnen met 15-25.

De tweede set verliep niet helemaal naar wens. De pass kwam niet meer goed bij het net, waardoor spelverdeelster Nancy Schockman vanuit alle hoeken van het veld moest proberen om de ballen toch goed bij de aanvalsters te kunnen brengen. Tot 18-18 liep het gelijk op, maar toen vonden de dames van Atalante het genoeg en zetten een eindspurt in. Setstand was 19-25. In de derde set wisselden Marleen Sondermeijer en Carin van Tellingen van positie. Door deze wissel konden de dames het spel weer oppakken zoals in de eerste set. Er werd weer makkelijk gescoord aan het net en de set werd gewonnen met 16-25.

De laatste set werd alles op alles gezet om de volle vijf punten binnen te halen. Dit was dan ook goed te zien aan het spel. De pass liep goed waardoor er veel afgewisseld kon worden aan het net. Marleen Sondermeijer en Mirjam van der Strate speelden slimme ballen waar de tegenstander geen antwoord op had. De servicedruk werd weer opgevoerd. Nederhorst had hier geen antwoord op en de laatste set werd dan ook gemakkelijk gewonnen met 9-25.

Doordat Prima Donna Huizen zaterdag punten heeft laten liggen, staat Atalante nu weer tweede op de ranglijst met nog twee wedstrijden te gaan. De laatste wedstrijd op 8 april tegen uitgerekend Prima Donna Huizen zal moeten uitwijzen wie de tweede plaats in de competitie zal gaan innemen. Eerst speelt Atalante Dames 1 op 31 maart nog tegen Wilhelmina. Deze wedstrijd zal om 21.00 uur in de Boei worden gespeeld.

Nederhorst den Berg - Vrijdagavond 24 maart moesten de Atalante Dames 1, gesponsord door Krijn Verbruggen en Zn. en Haaxman Lichtreclame, het opnemen tegen het als laatst geplaatste Nederhorst. Zonder Coach Johan van Westendorp maar met invalcoach Duncan van Senten gingen de dames op weg naar Nederhorst den Berg. Bij … Lees meer »