Hertha pakt belangrijke zege

Geplaatst op: 20 maart 2006

Hertha begon de wedstrijd redelijk goed en wist de thuisclub vast te zetten op de eigen helft. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen in Vinkeveen (1-1) werd duidelijk dat UTS niet veel ruimte moet krijgen, omdat ze een paar gevaarlijke en behendige spelers in de ploeg hebben. Dit pakte Hertha goed op en het leverde een paar zuivere kansen op. Eerst was het Ivan Lont die via een verdediger over schoot na voorbereidend werk van Jorg Landwaart. Kort daarna was het Landwaart die een kopbal van Rick Aarsman net niet tot doelpunt kon promoveren. Zo stond het na 25 minuten nog altijd 0-0.

De thuisclub kon hier slechts lange ballen tegenover stellen, maar met de snelle spitsen en aansluiting vanaf het middenveld was dit niet ongevaarlijk. Dit bleek na een half uur toen de keeper ver uittrapte en de rechtshalf van UTS voor kon geven bij de tweede paal waar hard werd binnengekopt: 1-0.

Hertha liet het hier niet bij zitten en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel ook niet veel later, nadat Landwaart binnen het strafschopgebied werd neergetrokken door zijn tegenstander. Lont liet deze buitenkans niet onbenut: 1-1.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat Hertha moest blijven voetballen en dan met name via de grond en in de breedte. Dit leek het zwakke punt te zijn van de Utrechters. Tot echt goed voetbal waren beide ploegen niet in staat, maar dat had met name ook te maken met de slechte staat van het veld.

Tot schrik van de meegereisde Hertha-aanhang kwamen de Vinkeveners opnieuw op achterstand na niet adequaat ingrijpen in de verdediging. De spits wist doelman Patrick Voorbij te omspelen en af te werken voor een hernieuwde voorsprong: 2-1. Opnieuw diende Hertha een achterstand weg te werken. Dit probeerde Hertha overigens door met veel geduld de bal rond te laten gaan. Uiteindelijk leverde dit de verdiende gelijkmaker op na ruim een uur spelen. Via een mooie en vlotlopende aanval over meerdere schijven kwam de bal terecht bij Landwaart die voorgaf en de doorgelopen Dennis v/d Broek kwam voor de keeper om de bal zo binnen te koppen voor de 2-2.

Hertha ging nu op zoek naar de overwinning en die leek er ook aan te komen, maar onzorgvuldigheid en pech in de afwerking leverden vooralsnog geen treffer op. Zo kwamen Wim Mollers en Aarsman op de rand van de zestien in scoringspositie, maar hun snoeiharde schoten werden met kunst- en vliegwerk uit de doelmond gehouden door de thuisploeg. Dit ging ten koste van de doelman van UTS, want bij het schot van Mollers raakte hij geblesseerd aan zijn been.

Met verse krachten Jeroen Stubbe en Dirk-Age Zeilstra in de ploeg ging Hertha zoeken naar de beslissing. Landwaart leek een goede assist te gaan geven, maar hij werd onreglementair gestuit door de laatste man van UTS. Deze vond het nodig om nog te slaan en te trappen, terwijl de actie reeds voorbij was. Dit leverde hem de rode kaart op en Hertha had nu een man meer.

Zo’n tien minuten voor tijd werd uiteindelijk de 2-3 gemaakt door Aarsman, die een teruggekopte bal van v/d Broek binnen kon schieten.

In de resterende 14(!) minuten blessuretijd zou er niks meer gebeuren en Hertha sleepte de drie punten over de eindstreep.

De laatste drie wedstrijden die nog resteren zijn alle drie thuiswedstrijden. Aanstaande zondag komt eerst VSC op bezoek voor het inhaalduel voor de tweede periode en vervolgens de doordeweekse wedstrijd op donderdag 30 maart om 18.30 uur in Vinkeveen en 2 april de afsluiter van het seizoen in Vinkeveen tegen De Zebra’s.

Aanstaande zondag zal er om 14.00 uur worden afgetrapt door de pupil van de week en valt de beslissing in de tweede periode. Deze is voor Hertha niet meer haalbaar, maar wel belangrijk met het oog op het verdere verloop van de nacompetitie. We zullen het gaan zien…

Bron: hertha.nl

Na een zwaarbevochte 2-3 zege tegen nummer UTS heeft het Vinkeveense SV Hertha zichzelf een goede dienst bewezen in de strijd om het bereiken van de nacompetitie. Er moeten nu wonderen gebeuren wil de ploeg van Dave Seegers het toetje van het seizoen mislopen. Hertha begon de wedstrijd redelijk goed … Lees meer »