Atalante heren pakken volle winst

Geplaatst op: 6 maart 2006
De heren van Atalante speelden op vrijdag 3 maart tegen Armixtos uit Amsterdam. Geheel compleet als spelersgroep, maar zonder coach Erik Raket begon Atalante aan de wedstrijd. De uitwedstrijd werd nog verloren met 3-2 in Amsterdam waar ze binnen het team van Armixtos een heuse look-a-like hebben van Paul Rosenmuller. In de wedstrijd bij Armixtos was de kopie van Paul Rosenmuller al vocaal aanwezig met protesteren bij de scheidsrechter en medespelers. In Vinkeveen was het niet anders. Alleen met dat verschil dat hij en zijn medespelers met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd werden.

De basis van Atalante in de 1ste set bestond uit: Rick de Groot, Bas vd Lubbe, Duncan van Senten, Robert Hardeman, Erik Verbruggen en de na dit seizoen stoppende Bouke Bresser. Frans Roos en de jarige Leonard de Jong zaten op de bank. Beide hadden de training gemist en begonnen zodoende langs de kant. Atalante stond voor gisteravond op plaats 9 en Armixtos op plaats 10. Kortom een heuse kraker uit de onderste regionen. Atalante begon zoals altijd goed aan de 1ste set.

Met veel servicedruk van Atalantekant werd Armixtos vanaf het begin onder druk gezet. De pass aan Vinkeveense kant lag ook goed op het net, waardoor Rick de Groot goede set-ups kon geven aan zijn aanvallers. Deze lieten zich ook van hun beste kant zien waardoor Atalante goed uit de startblokken schoot. Echter bij 10-12 moest aanvoerder Hardeman (hij moest bij afwezigheid van Erik Raket de time-outs aanvragen) zijn mannen even langs de kant roepen. Dit had het gewenste effect, want met een goede inhaalrace vluchtte Armixtos bij een 21-16 tussenstand in een time-out. Atalante liet zich niet van de wijs brengen en pakte de set eenvoudig met 25-19. De 2de set bleef de basis bestaan uit dezelfde spelers die de 1ste set ook begonnen.

Deze set liep ook voortvarend voor Atalante. Armixtos had hun spelers 1 positie laten opschuiven waardoor ze gaandeweg de set meer grip kregen op de aanval van Atalante. Zij zaten nu ook goed onder het blok, daar waar Atalante de 1ste set menig puntje wist te scoren. Bij een 13-11 voorsprong voor Atalante nam de coach van Armixtos zijn eerste time-out. Bij een 18-12 achterstand nam hij zijn 2de. Atalante verzaakte het af te maken, maar hervond zich op tijd waardoor de 2de set ook een overwinning opleverde voor de Vinkeveners, 25-23.

In de 3de set kwamen Frans Roos en Leonard de Jong binnen de lijnen voor Rick de Groot en Duncan van Senten. De 3de set liep volgens plan. Met veel servicedruk werden de mindere passers aan Armixtos kant opgezocht. Hierdoor werd een gaatje geslagen van 4 punten, waardoor Armixtos genoodzaakt was een time-out te nemen op een 13-9 stand.

De heren van Atalante speelden op vrijdag 3 maart tegen Armixtos uit Amsterdam. Geheel compleet als spelersgroep, maar zonder coach Erik Raket begon Atalante aan de wedstrijd. De uitwedstrijd werd nog verloren met 3-2 in Amsterdam waar ze binnen het team van Armixtos een heuse look-a-like hebben van Paul Rosenmuller. … Lees meer »